У Мінську жорстко затримали двох українських волонтерів: відео
У Мінську жорстко затримали двох українських волонтерів: відео

У Мінську жорстко затримали двох українських волонтерів: відео

Білоруські силовики жорстко затримали в Мінську двох українців. Мова йде про волонтерів благодійної організації "Восток SOS" – Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

У Білорусі тривають протести, на яких силовики масово затримують людей. Жертвами правоохоронців стали українські волонтери, повідомляє "Громадське".

Зокрема, силовики затримали двох волонтерів з "Восток SOS" – Костянтина Реуцького та Євгена Васильєва.

На першому відео силовики кладуть вниз лицем Євгена Васильєва.

Затримання Васильєва: дивіться відео

️В Мінську затримали українців, волонтерів Восток-SOS Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва. На відео — затримання Васильєва pic.twitter.com/4EUa0VyXcn

— hromadske (@HromadskeUA) August 12, 2020

На іншому відео Костянтин Реуцький, колишній журналіст "Громадського", знімає, як силовики жорстко затримують чоловіка, який нічого не зробив, а лише переходив дорогу.

Силовики затримують перехожого: відео

В Мінську затримали українців, волонтерів Восток-SOS Костянтина Рєуцького і Євгена Васильєва. Тут вони знімають затримання чоловіка, який просто переходив дорогу pic.twitter.com/6J17SvVFBQ

— hromadske (@HromadskeUA) August 12, 2020

Протести у Білорусі:основне

  • Після оголошення результатів президентських виборів 9 серпня кілька сотень активістів почали виходити на мирні акції протесту.
  • Білоруси не погоджуються з офіційними результатами виборів та вважають їх сфальсифікованими. Міжнародна спільнота підтримує їх у цьому.
  • Мирні демонстрації перетворились на сутички із силовиками. ОМОНівці під час жорстоких розгонів мирних активістів застосовують світлошумові гранати, гумові кулі та водомети.
  • Наразі жодних намірів йти на переговори із протестувальниками та сприяти дипломатичному вирішенню конфлікту Лукашенко не виявляє.
  • Відомо про одного загиблого, щонайменше 1,5 тисячі постраждалих. Крім того, приблизно 6 тисяч людей затримали. 
  •  
Теги за темою
Новини України Білорусь Протести в Білорусі Журналісти Мінськ Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader