Прогноз погоди на 14 серпня: в Україні буде переважно сухо
Прогноз погоди на 14 серпня: в Україні буде переважно сухо

Прогноз погоди на 14 серпня: в Україні буде переважно сухо

У п'ятницю, 14 серпня, в Україні буде мінливо хмарна та переважно суха погода.

Про це повідомили в Укргідрометцентрі. 

Невеликі дощі можливі лише вдень в Харківській і Луганській областях. Вітер переважно північний, 5-10 м/с. Температура вночі 7-12°, вдень 19-24°, у південній частині та на Закарпатті вночі 12-17°, вдень 24-29°.

У Києві 14 серпня синоптики опадів не прогнозують. Вітер північний, 5-10 м/с. Температура вночі 10-12°, вдень 21-23°.

ПРОГНОЗ ПОГОДИ ПО УКРАЇНІ НА 14-16 СЕРПНЯ☺️ В наступні три доби переважатиме суха погода☀️, лише завтра у східних...

Опубліковано Український гідрометцентр Четвер, 13 серпня 2020 р.

Як повідомлялося,останній місяць літа - серпень в Україні цього року очікується спекотним з опадами у межах норми. Так, середня місячна температура передбачається на рівні 19-24° тепла (в горах 16-17° тепла), що на 1-2° вище середніх багаторічних значень. Водночас зазначається, що місячна кількість опадів очікується в межах середніх багаторічних значень: 33-84 мм, в Карпатах до 122 мм, що в межах середніх багаторічних значень.

Відео Рекордна спека: вперше за 140 років середньодобова температура 2 дні поспіль більша 27 градусів

Рекордна спека. Столичні метеорологи відзвітували - два дні поспіль середньодобова температура перевищує 27-м градусів, а це - рекордний показник за 140 років спостережень. Скільки така спека ще випробовуватиме українців? Та що робити, щоби пекуче сонце не призвело до фатальних наслідків? 

Відповіді на ці питання – в сюжеті ТСН.19:30.

Коли поруч немає моря, його замінюють фонтани. Дорослим до вподоби глибші водойми. До озера на столичній Оболоні  плещуться і дорослі, і малі.

Під прямим сонячним промінням перебувати не варто ні дорослим, ані малим, кажуть лікарі. У групі ризику літні люди і ті, хто страждає на серцево-судинні захворювання. Однак погане самопочуття, теплові та сонячні удари можуть статися з будь-ким. Тож потрібно дотримуватися простих правил: на вулицю виходити вранці або ввечері, користуватися захисними кремами. Уникати фізичних навантажень. Не пити алкоголю. Але пити воду. Для кожного - своя норма. 

"Перше правило в спеку: виходиш з дому, береш пляшку води. Ідеал – це взяти пляшку води та пити і якийсь, якщо є, пульверизатор, якщо нема, якийсь спрей з водою", – каже лікарка Дар'я Ксендзюк.

А ще: носити одяг із натуральних тканин і вільного крою.

Синоптики прогнозують: така спека триватиме ще кілька днів. Уже в ніч проти неділі розпочнуться короткочасні дощі, які й принесуть прохолоду.

"Температура знизиться до більш звичної для нас. Ну скажімо так, територія країни буде 23-28 градусів. Тобто для Києва це 23-25. 28 - це лише на півдні", – каже керівник відділу метеопрогнозів Укргідрометцентру Владислав Білик.

Але спека ще випробовуватиме українців, і неодноразово. Позначку плюс тридцять і більше на градусниках ми цього літа ще побачимо.

Кореспондентка ТСН Інна Власова

Рекордна спека: вперше за 140 років середньодобова температура 2 дні поспіль більша 27 градусів
Джерело матеріала
loader
loader