У Білорусі капітана міліції затримали після того, як він подав у відставку і написав про це в Мережі
У Білорусі капітана міліції затримали після того, як він подав у відставку і написав про це в Мережі

У Білорусі капітана міліції затримали після того, як він подав у відставку і написав про це в Мережі

Капітана міліції з Новополоцька (Білорусь) Єгора Ємельянова затримали після того, як він виклав в соцмережі фото посвідчення з погонами з підписом: "17 років служби закінчені. Моя совість чиста. Міліція з народом".

Про це повідомила дружина Єгора Ємельянова Марина, інформує "Наша ніва".

"Йому подзвонили з роботи. Сказали, що потрібно підійти підписати документи, акт прийому-передачі форменого одягу. Оперативно закрити питання. Ми з ним були на зв'язку, планували в цей день сімейну вечерю. О 17:55 я йому дзвонила, він ще був у відділі, оформляв документи. О 19:55 я подзвонила знову, хотіла домовитися, хто забере нашу молодшу дочку, їй три роки. Він повідомив, що затриманий. За що? Сказав, що поки не знає", - розповіла Марина.

За тим попередніми даними, якими володіє Марина, чоловік проходить за статтею 23.34 - порушення порядку організації або проведення масових заходів. У ГУВС подробиць не повідомляють.

"Він людина із загостреним почуттям справедливості. Неприємна ситуація в країні, він не хотів брати участь. Коли з'явився ризик запровадження надзвичайного стану, ми поговорили і вирішили, що пора звільнятися. Він відразу ж поїхав", - говорить Марина.

Судове засідання заплановано на 13 серпня.

Нагадаємо, 11 серпня білоруський капітан міліції Єгор Ємельянов звільнився зі служби в правоохоронних органах на тлі протестів і зіткнень активістів з силовиками, які відбуваються по всій країні.

Відео "У Білорусі людей крадуть на вулицях, і нема, до кого звернутися" – сестра затриманого Андрія Ткачова

Протести в Білорусі тривають. У країні затримано вже більше 6 тисяч людей. Є серед протестувальників і перші загиблі. Напередодні стало відомо, що в Білорусі побили українського кореспондента. А ще затримали дев’ятьох наших громадян. Проти попередніх результатів виборів, за якими їх виграв діючий президент країни Олександр Лукашенко з понад 80%, у Білорусі виступили вже 25 міст. А зараз з нами на прямому звязку жителька Мінська і сестра затриманого на мітингу активіста Андрія Ткачова – Євгенія Ткачова.

"У Білорусі людей крадуть на вулицях, і нема, до кого звернутися" – сестра затриманого Андрія Ткачова

 

Джерело матеріала
loader
loader