СБУ затримала бойовика, який обстрілював українські позиції
СБУ затримала бойовика, який обстрілював українські позиції

СБУ затримала бойовика, який обстрілював українські позиції

Контррозвідка Служби безпеки України затримала в Луганській області бойовика, який брав участь в обстрілах позицій українських військових підрозділів.

Про це повідомили на сайті СБУ.

За інформацією, він чинив збройний опір силам антитерористичної операції, перебуваючи на посаді стрілка так званої ”козачої національної гвардії всевеликого війська донського перевальського гарнізону” та ”4 бригади 2 армійського корпусу народної міліції ЛНР”.

Слідство встановило, що затриманий приєднався до незаконних збройних формувань під час відбування покарання у виправній колонії за вчинення тяжкого злочину. Згодом бойовик переховувався на підконтрольній Україні території, де оселився неподалік місць дислокації підрозділів ЗСУ на лінії розмежування.

Слідчі СБУ повідомили йому про підозру за ч. 2 ст. 110 (посягання на територіальну цілісність і недоторканність України) і ч. 2 ст. 260 (участь у не передбачених законом воєнізованих або збройних формуваннях) Кримінального кодексу України. Суд обрав запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Раніше повідомлялося, що російські найманці використовують запроваджений з 27 липня режим припинення вогню для удосконалення інженерного обладнання своїх передових позицій і мінують нові ділянки місцевості, у тому числі поза межами опорних пунктів.

Джерело матеріала
loader
loader