У протестах в Білорусі загинуло щонайменше п'ятеро людей - правозахисники
У протестах в Білорусі загинуло щонайменше п'ятеро людей - правозахисники

У протестах в Білорусі загинуло щонайменше п'ятеро людей - правозахисники

Щонайменше п’ятеро людей загинули під час протестів у Білорусі, ще семеро - перебувають у критичному стані в лікарнях.

Про це повідомляє білоруська служба Радіо Свобода з посиланням на доповідь правозахисного громадського об'єднання "Зьвяно".

Звіт присвячений порушенням прав людини під час протестів у Білорусі у період від 7 до 14 серпня. У ньому також йдеться, що правозахисники знайшли у лікарнях Мінська 120 людей, які були госпіталізовані після протестів, з 30 з них вже поспілкувалися.

Правозахисникам розповіли, що людям зі зламаними кінцівками, ребрами, пораненням очей та іншими травмами допомогу надали лише через 6-12 годин після побиття. Деяких передали лікарям лише тоді, коли вони втратили свідомість.

Раніше у МОЗ Білорусі заявили про двох загиблих у протестах. Там кажуть, що станом на 17 серпня в білоруських лікарнях продовжують перебувати 158 людей після кривавих зіткнень з силовиками на протестах. Серед них, за офіційними даними, троє людей в тяжкому стані. 

Відео У Білорусі відбулася наймасовіша акція за всю історію країни

Вісім днів поспіль увага українців прикута до сусідньої країни, і це не Росія. Нині усі спостерігають за подіями в Білорусі. Сотні поранених та двоє вбитих мітингувальників – така ціна протестів, які розпочалися після президентських виборів. Учора там відбулася наймасовіша акція за всю історію країни.  

У Білорусі відбулася наймасовіша акція за всю історію країни
Джерело матеріала
loader
loader