Тисячі активістів у Білорусі мітингують під СІЗО, вимагаючи звільнити політв'язнів: фото, відео
Тисячі активістів у Білорусі мітингують під СІЗО, вимагаючи звільнити політв'язнів: фото, відео

Тисячі активістів у Білорусі мітингують під СІЗО, вимагаючи звільнити політв'язнів: фото, відео

Активісти у Мінську 17 серпня прийшли під стіни СІЗО № 1 на вулиці Володарського. За інформацією очевидців, до слідчого ізолятора прийшли приблизно 5 – 7 тисяч активістів. Вони вимагали негайного звільнення політв'язнів.

Зауважимо, що саме у СІЗО №1 і має перебувати опозиціонер, та чоловік кандидатки у президенти Сергій Тихановський. Про це пише NEXTA Live.

Протестувальники скандували "Давай", "Кожен день" і "Сергій". В руках активісти тримали біло-червоно-білий прапор та плакати із закликами звільнити затриманих.

Що відомо про Сергія Тихановського: головне

  • Опозиціонера Сергія Тихановського затримали під час мітингів у Мінську. Сталося це ще у травні під Могилевом. На Тихановського повісили адміністративне правопорушення і наразі він перебуває у СІЗО.
  • Тихановський є власником популярного ютуб-каналу під назвою "Країна для життя", який кидає виклик білоруській владі.
  • Зауважимо, що Тихановський за два роки до початку своєї медіа діяльності відвідав окупований Росією Крим, де прославляв "русский мир".


Мітинг біля СІЗО у Білорусі / Фото TUT.BY


Під стінами зібралися 5 – 7 тисяч людей / Фото TUT.BY

Активісти вирушили до СІЗО "Окрестіна"

Після мітингу під стінами СІЗО на вулиці Володарського активісти вирушили до слідчого ізолятора "Окрестіна". Телеграм-канал TUT.BY новости пише, що волонтери закликають людей не йти до "Окрестіна". Все через те, що "це може спровокувати кров".

За весь шум надворі затриманих б'ють,
– наголосили волонтери.

Через це між активістами та волонтерами розгорілася суперечка щодо доцільності мітингу під "Окрестіним". Волонтери натягнули стрічки і попросили протестуючих зупинитися за територією табору. 

Протести у Білорусі: головне

  • Масові протести в Білорусі почалися 9 серпня після оголошення результатів президентських виборів. Люди вийшли на вулиці, адже вважають результати виборів сфальсифікованими.
  • У перші ж дні мітингів бійці ОМОНу били та затримували активістів. Першою офіційною жертвою став Олександр Тарайковський. З ним попрощалися у Мінську 15 серпня.
  • Правозахисники повідомляють про щонайменше п'ятьох людей, яких вбили під час протестів у Білорусі.
  • З 11 серпня білоруси оголосили всенародний страйк – багато хто не вийшов на роботу і не збирається – до того моменту, поки їм не покажуть справжні результати виборів.
Теги за темою
Білорусь Протести в Білорусі Мінськ СІЗО Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader