Тихановська може повернутися до Білорусі
Тихановська може повернутися до Білорусі

Тихановська може повернутися до Білорусі

Головне опонентка Лукашенка Світлана Тихановська може повернутися до Білорусі. Зараз вона перебуває у Литві.

Про це повідомила довірена особа Тихановської Ольга Ковалькова в ефірі "Ехо Москви".

За її словами, вона не збиралася їхати з Мінська.

"Ну вона не збиралася звідси їхати, тому я впевнена, що найближчим часом Світлана повернеться", - заявила вона.

За офіційними даними Світлана Тихановська отримала 9,9% голосів. Вона не визнала результати виборів та оголосила себе переможцем. 11 серпня зранку Тихановська виїхала до Литви. Пізніше стало відомо, що у неї не було вибору. 

Нагадаємо:

  • президентські вибори в Білорусі відбулися 9 серпня. Державний екзитпол віддав перемогу Олександру Лукашенку, ЦВК це також підтвердив.
  • Тисячі невдоволених фальсифікаціями на виборах білорусів вийшли на вуличні протести. Вони тривають понад тиждень.
  • Опозиція від 11 серпня оголосила у Білорусі загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися заводи-гіганти країни, медики та діячі культури.
  • 16 серпня відбувся наймасовіший мітинг за часи незалежності Білорусі - на вулиці вийшли до 200 тисяч людей. 
  • 17 серпня Лукашенко виступив перед робітниками на Мінському заводі колісних тягачів, які приєдналися до страйку. Туди прийшли тисячі протестувальників, йому кричали "ганьба" та "йди". 
  • Пізніше депутати Європарламенту оголосили Олександра Лукашенка персоною нон ґрата в Євросоюзі і заявили, що не визнають його переобраним президентом Білорусі.

Відео Доля 76 протестувальників у Білорусі залишається невідомою

Відвідати Білорусь для перемовин з владою та опозицією хочуть в ОБСЄ. Представники Організації з безпеки та співробітництва в Європі заявили - відповідну пропозицію вже надіслали офіційному Мінську. Ситуацію у країні вже сьогодні обговорять лідери країн ЄС. Протести у Білорусі не вщухають - на вулиці виходять тисячі людей. Тим часом, слідчий комітет Білорусі заперечує інформацію про загибель 5 людей під час протестів, про яку напередодні повідомляли правозахисники. Нині, за даними журналістів, невідомою лишається доля ще 76 людей, які брали участь у протестах. Детальніше про останні події у Білорусі – у ТСН.    

Доля 76 протестувальників у Білорусі залишається невідомою
Джерело матеріала
loader
loader