Катували і змушували працювати: у Кривому Розі знущалися з психічно хворих
Катували і змушували працювати: у Кривому Розі знущалися з психічно хворих

Катували і змушували працювати: у Кривому Розі знущалися з психічно хворих

У Кривому Розі  виявлено факт незаконного використання праці психічно хворих пацієнтів  працівниками інтернату. Правоохоронці провели перевірку.

Про це повідомляє прокуратура Дніпропетровської області.

Співробітники прокуратури провели перевірку по факту катувань пацієнтів інтернату.  За її результатами  місцевою прокуратурою за фактом катування та грубого порушення законодавства про працю співробітниками КЗ "Криворізький психоневрологічний інтернат" внесено відомості до ЄРДР.

"За даними слідства, працівники психоневрологічного інтернату не забезпечили належних умов перебування підопічних та, використовуючи їх психічний стан, розумову відсталість та повну залежність від персоналу, змушували виконувати будівельні роботи в інтернаті з використанням бетонозмішувача. При цьому співробітники закладу достовірно знали, що через психічні захворювання потерпілі взагалі не можуть працювати, чим заподіяли їм моральних страждань", - повідомили в прокуратурі.

Наразі співробітники прокуратури встановлюють причетних до злочину осіб. 

Хід досудового розслідування перебуває на контролі прокуратури області.

Нагадаємо, що у Xepcoнcькій oблacтній інфeкційній лікарні пацієнт з підтвердженим коронавірусом влаштував погром. Чоловікові не сподобалися умови перебування в ізоляторі для хворих на COVID-19, які нібито обмежували його свободу. 

Джерело матеріала
loader
loader