Українку за походженням Христю Фріланд знову призначили міністеркою у Канаді
Українку за походженням Христю Фріланд знову призначили міністеркою у Канаді

Українку за походженням Христю Фріланд знову призначили міністеркою у Канаді

Ексміністерка закордонних справ Канади, політикиня з українським корінням Христя Фріланд отримала посаду міністра фінансів країни.

Про це 18 серпня заявив прем'єр-міністр Канади Джастін Трюдо на своїй сторінці у Twitter.

Вона склала присягу, ставши першою жінкою на цій посаді в історії Канади.

"Фріланд, яка раніше була міністеркою, відповідальною за міжнародну торгівлю, іноземні справи та міжурядові відносини, тепер очолить міністерство фінансів і стане першою жінкою на цій посаді. Вона також залишиться заступницею прем'єр-міністра", – повідомив Трюдо.

For nearly two decades, @DLeBlancNB has served the people of his community - and he’s served Canadians in various roles ever since. He’ll become the new Minister of Intergovernmental Affairs, and he’ll continue to serve as the President of the Queen’s Privy Council of Canada.

— Justin Trudeau (@JustinTrudeau) August 18, 2020

Фріланд привітав в Twitter міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. "Щиро вітаю Христю Фріланд з призначенням міністром фінансів Канади. Вона стала першою в історії жінкою на цій посаді. Переконаний, що подальший розвиток торгівлі та економічних зв'язків України та Канади допоможе пом'якшити економічні наслідки пандемії", - написав він.

  • Етнічна українка Фріланд замінила на цій посаді Білла Морно, який подав у відставку ввечері 18 серпня після зустрічі із Трюдо.
  • Фріланд – канадська журналістка і політикиня українського походження. До політичної кар'єри вона працювала у впливових ЗМІ, зокрема у Financial Times і Reuters. 2013 року пішла із журналістики.
  • У 2015–2017 роках Фріланд була міністеркою міжнародної торгівлі Канади, у 2017–2019 роках – міністеркою закордонних справ.
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader