Вбивство Катерини Гандзюк: головних підозрюваних заарештували на два місяці
Вбивство Катерини Гандзюк: головних підозрюваних заарештували на два місяці

Вбивство Катерини Гандзюк: головних підозрюваних заарештували на два місяці

Двоє головних фігурантів справи про вбивство активістки Катерини Гандзюк голова Херсонської облдержадміністрації Владислав Мангер та експомічник депутата ОДА Олексій Левін арештовані до 18 жовтня 2020 року.

Відповідне рішення у середу, 19 серпня, ухвалив Дніпровський районний суд Києва, засідання якого на своїй сторінці у Facebook транслював адвокат Масі Наєм.

Зазначимо, що Мангер та Левін арештовані без права внесення застави.

Нагадаємо, 18 серпня Олексій Левін з'явився у Дніпровському суді Києва голяка, лише прикрившись рушником. Він не зміг пояснити, чому перебував на засіданні без одягу, однак, заявив, що його били, нібито змушуючи свідчити проти Мангера. 

Нагадаємо, що на початку серпня Мангера заарештували до 11 вересня без можливості внесення застави. 

Раніше апеляційний суд відхилив скаргу адвокатів Мангера щодо тримання його під вартою. Захисники стверджували, що підозра є необґрунтованою, а справа - сфальсифікованою. Водночас обвинувачення наполягає на тому, що підозрюваний погрожував двом свідкам.

Підготовче засідання по справі вбивства Катерини Гандзюк. Суддя вийшов з нарадчої.

Опубліковано Masi Nayyem Середа, 19 серпня 2020 р.

16 червня підозрюваного у замовленні вбивства Катерини Гандзюк Владислава Мангера затримали у херсонській лікарні і привезли до Києва для обрання запобіжного заходу.

Пізніше щодо лікарів Херсонського обласного кардіодиспансеру, де перебував підозрюваний, відкрили два кримінальних провадження. Медпрацівникам інкримінують видавання фейкових довідок главі Херсонської облради. 

Нагадаємо, 31 липня 2018 року у Херсоні стався напад на активістку Катерину Гандзюк. Нападник чекав жертву біля під'їзду і хлюпнув на дівчину концентрованою сірчаною кислотою. Жінка отримала опіки 30% тіла. Від отриманих травм Катерина померла 4 листопада. Її справу одразу ж перекваліфікували на закінчене умисне вбивство. 

Відео Справа Гандзюк: обвинувачений Олексій Левін з'явився у залі суду у спідньому

На лаві підсудних - у спідньому. У такому вигляді в Дніпровському суді Києва з'явився напередодні Олексій Левін. Його обвинувачують в організації замаху на Катерину Гандзюк два роки тому, внаслідок якого активістка померла. Левін пояснив свою ексцентричну появу тим, що під час конвоювання до зали суду тюремники завдали йому тілесних ушкоджень та порвали одяг. Та що його нібито змушували свідчити проти іншого обвинуваченого - голови Херсонської ОДА Владислава Мангера. Той, до слова, також був присутній на засіданні в скляному боксі. Згодом Левін таки вдягнувся. За версією слідства, Мангер замовив замах на активістку Катерину Гандзюк через її дошкульну критику.  

Справа Гандзюк: обвинувачений Олексій Левін з'явився у залі суду у спідньому
Джерело матеріала
loader
loader