Російські медики заборонили відправку Навального до Німеччини
Російські медики заборонили відправку Навального до Німеччини

Російські медики заборонили відправку Навального до Німеччини

Дружина російського опозиціонера Олексія Навального звернулася до Путіна з вимогою дозволити вивезти чоловіка на лікування до Німеччини. Рідні та колеги російського опозиціонера не довіряють заявам омсько-московської команди медиків - ті стверджують, що отрути в крові хворого немає, що поставили діагноз і повідомили його родичам. Додають, що отрути не знайшли.

Втім, інформація про отруту, все-ж таки з'являється від транспортної поліції... Всі останні факти ми зібрали для вас в окремий сюжет.

Медики відпрацьовують 5 робочих діагнозів, - каже головний лікар Омського шпиталю. Основна версія: порушення обміну речовин через різке зниження рівня цукру в крові. Водночас констатує: у пацієнта не виявили отрути, барбітуратів чи оксибутиратів.

Олександр Мураховський, головний лікар Омської лікарні швидкої допомоги №1:

Те биологические материалы, которые мы отправили на исследование, на те вещества, которые уже были проведены анализы - они все отрицательные.

Протилежне вранці стверджували соратники і дружина Навального. За їхніми словами, у крові хворого знайшли смертельно небезпечний токсин. В отруєнні підозрюють Кремль, де тепер намагаються замести сліди.

Іван Жданов, директор Фонду боротьби з корупцією:

Мы подошли к этому представителю транспортной милиции, которая подошла с телефоном. Какое вещество? Она говорит: это тайна следствия, мы не можем говорить, но это вещество смертельно опасно, представляет угрозу не только Алексею, но и окружающим.

Юлія Навальна, дружина Олексія Навального:

По этому, его, конечно не выдают, чтобы остатки этого вещества исчезли. Он в не очень хорошем состоянии и мы, конечно, не можем доверять этой больнице. Мы требуем, чтобы его нам выдали, и мы могли лечить его в независимой больнице.

Для цього німецький благодійний фонд направив із Берліна літак. Він сів в Омську і мав би вивезти Навального. Але місцеві медики не дозволили транспортування, - при цьому наголошують, що за ніч стан пацієнта трохи покращився.

Олександр Мураховський, головний лікар Омської лікарні швидкої допомоги №1:

Что может случиться во время транспортировки? - Все, что угодно может случиться, даже самое печальное. Если бы пациент был стабилен, мы бы не возражали.

Навального шпиталізували напередодні. Він летів з Томська до Москви в рамках передвиборного турне. Однак борт екстрено сів в Омську. В Навального були симптоми отруєння, потім він впав у кому.

Американський президент Дональд Трамп повідомив, що стежить за ситуацією. Готові допомогти з лікуванням російського опозиціонера в Німеччині та Франції, - про це заявили Ангела Меркель та Еммануель Макрон. Він навіть готовий надати політичний притулок Навальному.

Теги за темою
Росія Суспільство розслідування Медицина Люди лікарі Події Олексій Навальний
Джерело матеріала
loader
loader