"Ви залякали диктатуру": Тихановська у новому відеозверненні попросила продовжувати та розширювати страйк
"Ви залякали диктатуру": Тихановська у новому відеозверненні попросила продовжувати та розширювати страйк

"Ви залякали диктатуру": Тихановська у новому відеозверненні попросила продовжувати та розширювати страйк

Білоруська опозиціонерка Світлана Тихановська записала нове відеозвернення. У ньому вона звернулася до працівників заводів, які підтримали загальнонаціональний страйк, оголошений в країні від 11 серпня, та закликали усіх об'єднатися та продовжувати страйк, щоб "у режиму не залишилося жодного шансу".

Відповідне відео опублікували на ютуб-каналі "Страна для жизни".

"Дорогі мої білоруси, працівники "БілорусьКалія", "МТЗ", "ГродноАзоту" і інших підприємств! Ви - символ нової, вільної Білорусі. Ми - мирна, працьовита нація. Ми - сила, яка може змінити і вже змінює майбутнє нашої країни. Країни, яку він хоче у нас вкрасти. Як він вже вкрав наш вибір і понівечив наших братів, сестер, чоловіків, дітей. Щоб припинити це свавілля, ми повинні об'єднається. Прийшов час об'єднатися. Ви вже показали неймовірне єдність. І виявили сталеву витримку. За це вам велике спасибі! Ви залякали диктатуру. Вона тремтить від страху перед вами, вашою силою та мужністю. Тому сьогодні ви відчуваєте величезний тиск. Тому піддаєтеся погрозам. Страйки затиснули диктатуру в кут. Поранили її в саме серце, тому зараз вас всіма способами намагаються розділити і посварити. Адже якщо ми будемо всі разом - у цього режиму не залишиться жодного шансу", - заявила Світлана Тіхановська.

Відео Генпрокуратура Білорусі відкрила кримінальну справу проти координаційної ради опонентів Лукашенка

Їм закидають спроби захопити владу в країні. Тим часом у Європі готують санкції проти білоруського керівництва. Литва вже закрила в'їзд Лукашенку та ще трьом десяткам чиновників – це представники силових структур, КДБ та виборчої комісії. Водночас протести в Білорусі не вщухають і вже вкотре на вулиці вийшли тисячі людей. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Генпрокуратура Білорусі відкрила кримінальну справу проти координаційної ради опонентів Лукашенка

Вона також додала, що вимогами до влади є припинення насильства, звільнення політичних в'язнів та перевибори.

"Страйки - це абсолютно легальна і потужна зброя проти режиму. Вони це знають. І тому Вас залякують. Залиште страх диктатури. Пам'ятайте - ви не одні. З вами - вся Білорусь. В фонди підтримки вже пожертвувані мільйони, щоб допомогти вам витримати тиск і не зламатися під погрозами. Майбутнє Білорусі, а значить, і майбутнє наших дітей залежить від вашої
єдності і вашої рішучості. Тому я прошу вас - продовжуйте і розширюйте страйку. Не ведіться на залякування. Об'єднуйтеся. Ми
змусимо владу почути наші голоси, які вона у нас вкрала. Наші цілі прості - припинити насильство, звільнити політичних
ув'язнених, провести прозорі, вільні і чесні вибори. Разом ми сила. Сила, перед якою не встоїть ніяка диктатура. Пам'ятайте, тільки разом ми зможемо побудувати країну для життя", - додала опозиціонерка.

Нагадаємо:

  • 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзитполів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Вже під час перших зіткнень з ОМОНом правоохоронці використали світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, а Інтернет не працював на території країни всю ніч.
  • 11 серпня у Білорусі оголосили загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися заводи-гіганти, медики та діячі культури. Він триває.
  • 16 серпня на марш "За свободу" у Мінську вийшли понад 200 тисяч мітингувальників. Паралельно у білоруській столиці зібрали прихильників Олександра Лукашенка.
  • 17 серпня Україна відкликала свого посла з Білорусі через "неприпустимі дії Мінська".
  • Опозиція створила Координаційну раду, проти якої порушили кримінальну справу.
  • За офіційними даними від дій силовиків, які розганяли протести та знущалися над затриманими у СІЗО мітингувальниками, померли три людини.

Відео У Білорусі не припиняються протести

З піснями, прапорами і вогниками. В Білорусі тривають протести. Напередодні люди вийшли на марші солідарності. Майже всюди акції відбувались спокійно. Однак повністю без конфліктів не минулось. І це попри те, що опозиція закликає силовиків не виконувати злочинні накази влади і перейти на бік народу.    

У Білорусі не припиняються протести
Джерело матеріала
loader
loader