Без "Голосу": якби вибори відбулися цієї неділі, до Ради пройшли б чотири партії
Без "Голосу": якби вибори відбулися цієї неділі, до Ради пройшли б чотири партії

Без "Голосу": якби вибори відбулися цієї неділі, до Ради пройшли б чотири партії

Якби парламентські вибори в Україні відбулися б цієї неділі, до Верховної Ради пройшли б чотири політичні партії: "Слуга народу", "Опозиційна платформа – За життя", "Європейська солідарність" і "Батьківщина".

Про це свідчать дані опитування Фонду "Демократичні ініціативи" спільно з соціологічною службою Центру Разумкова.

За даними опитування, за партію "Слуга народу" готові проголосувати майже 30% виборців, які визначились зі своїм голосом і пішли би на виборчі дільниці. Дещо зросла кількість симпатиків "ОПзЖ" – сьогодні за неї готові проголосувати майже 22% виборців. На третьому місці "Європейська Солідарність" – трохи менше 16%. До парламенту також проходить "Батьківщина" – більше 11%.

Трохи нижче прохідного бар'єра набирає "Сила і Честь" – 4,6%. Інші партії, як от "Радикальна партія Ляшка", "партія Шарія", "Свобода" та "Голос" розмістилися значно нижче виборчого бар'єра і на сьогодні не претендували би на потрапляння до Верховної Ради.

У голосуванні за партії є чіткі регіональні та вікові відмінності. Так, "Слуга Народу" популярніша серед молодших респондентів – 6 із 10 її виборців молодше 40 років. "ОПзЖ" навпаки підтримують пенсіонери - 7 із 10 їхніх виборців старші 50 років, а майже половина – старші 60 років. Половина зі всіх виборців "ОПзЖ" проживає у східному регіоні. "ЄС", натомість, має кардинально іншу картину – практично всі виборці цієї партії проживають на заході та у центрі країни, а на сході та півдні живе менше 14% усіх тих, хто збирається голосувати за "ЄС".

Слід зауважити, що опитування було проведене у період від 14 по 19 серпня 2020 року в усіх регіонах України за винятком Криму та окупованих територій Донецької та Луганської областей. Участь в опитуванні взяли 2018 респондентів віком від 18 років методом інтерв’ю "обличчям до обличчя" за місцем проживання респондентів за вибіркою, що репрезентує доросле населення. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%. 

Нагадаємо, що за результатами соціологічного дослідження Центру Разумкова "УДАР" Віталія Кличка вийшов на перше місце в Києві та є лідером електоральних симпатій жителів столиці.

Відео Дмитро Разумков про зниження рейтингу партії "Слуга народу"

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков вважає, що зниження рейтингу партії "Слуга народу" в останніх соціологічних дослідженнях Центру Разумкова "достатньо невелике". А незначне просідання він назвав природним процесом, адже будь-яка влада втрачає рейтинги. Про це Разумков розповів в ефірі суспільно-політичного ток-шоу "Право на владу". Більше - у розділі Політика

Дмитро Разумков про зниження рейтингу партії "Слуга народу"
Джерело матеріала
loader
loader