Лукашенко закриє підприємства, де страйкують робітники
Лукашенко закриє підприємства, де страйкують робітники

Лукашенко закриє підприємства, де страйкують робітники

Президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив, що від понеділка зупинять підприємства, на яких протестують робочі.

Про це він заявив під час мітингу у Гродно, передає видання ТАСС.

"Я прошу губернатора, голів виконкомів: якщо хтось не хоче працювати, не змушуйте, не треба. Ми їх все одно не змусимо і не вмовимо. Країна переживе. Але якщо підприємство не працює, від понеділка замок на ворота, зупинимо, люди охолонуть, розберемося, кого потім запросити на це підприємство", - заявив президент.

Крім того, Лукашенко заявив, що приватні підприємства, за його інформацією, підштовхують людей на держпідприємствах до страйків. Вони, за його словами, таким чином хочуть відвоювати ринок.

Нагадаємо:

  • 9 серпня у Білорусі відбулися вибори президента, і після оприлюднення даних перших екзит-полів, де перемога була за Лукашенком, білоруси вийшли на акції протесту в багатьох містах країни.
  • Вже під час перших зіткнень з ОМОНом правоохоронці використали світлошумові гранати, гумові кулі і водомети, а Інтернет не працював на території країни всю ніч.
  • 16 серпня на марш "За свободу" у Мінську вийшли понад 200 тисяч мітингувальників. Паралельно у білоруській столиці зібрали прихильників Олександра Лукашенка.
  • В країні триває загальнонаціональний страйк, до якого приєдналися співробітники білоруських заводів. 
  • Створена опозицією Координаційна рада, проти якої порушили кримінальну справу, заявила, що в Лукашенка є право знову висуватися на виборах. 
  • За даними ООН, станом на 21 серпня у Білорусі внаслідок сутичок із силовиками загинули четверо мирних протестувальників. Доля ще 8 затриманих силовиками наразі невідома, тоді як під вартою лишаються більше сотні людей.

Відео Протестна Білорусь: під вартою силовиків лишається більше 100 людей

Чотири людини загинули від поранень під час мирних протестів у Білорусі. Про це йдеться у доповіді речника верховного комісара ООН з прав людини. Доля ще 8 затриманих силовиками наразі невідома, під вартою лишається більше 100 людей. Тим часом, Олександр Лукашенко відмовився від діалогу з опозицією і вже найближчими днями обіцяє вирішити ситуацію у країні. А його суперниця на виборах, Світлана Тихановська, закликає до нових страйків та сьогодні вперше поспілкувалася з пресою. Що вона розповіла про свої плани, останні подробиці про події у Білорусі – у сюжеті.

Протестна Білорусь: під вартою силовиків лишається більше 100 людей
Джерело матеріала
loader
loader