У США поліцейські застрелили темношкірого американця під час затримання
У США поліцейські застрелили темношкірого американця під час затримання

У США поліцейські застрелили темношкірого американця під час затримання

У Сполучених Штатах у Луїзіана поліцейські застрелили темношкірого чоловіка, який намагався з ножем пограбувати магазин. 

Про це з посиланням на правоохоронців повідомляє ABC.

Зазначається, що офіцери прибули на виклик і хотіли затримати афроамериканця, але той спробував втекти. Поліцейські застосували електрошокер, але це не допомогло. Озброєний ножем зловмисник вирішив зайти до іншого магазин, а тому тоді проти нього відкрили вогонь.

Видання Fox News повідомляє, що на відеозаписах, які потрапили до них, можна розчути не менше десяти пострілів.

Особу загиблого вже встановили. Ним виявився 31-річний Трейфорд Пеллерін. Його смерть зареєстрували в лікарні. 

Американський союз захисту громадянських свобод назвав подію "жахливим випадком поліцейського насильства стосовно темношкірого, що призвів до смертельного результату". Організація вимагає розслідувати вбивство. 
"Жодна наша громада не є безпечною, коли поліція може безкарно вбивати людей або коли звичайні зіткнення переростають у смертельну стрілянину", - йдеться в повідомленні виконавчого директора АСЛУ Луїзіани Алана Одомса Хеберта.

Адвокат Бен Крамп, який представляє родину Пеллерін, назвав стрілянину "безрозсудною". "Причетні офіцери повинні бути негайно звільнені за їхні жахливі та фатальні дії", - заявив Крамп.

Нагадаємо, 25 травня у Міннеаполісі місцеві поліцейські зупинили автомобіль темношкірого Джорджа Флойда, перевіряючи інформацію про використання фальшивих банкнот. Йому наказали відійти від машини. Потім офіцери повалили його на землю та вдягли кайданки. Один з копів притиснув чоловіка до землі, натиснувши йому на шию коліном. За всім цим спостерігають напарники поліцейського та перехожі. Хтось з них викликав швидку, але до лікарні його привезли вже мертвим. Причина смерті – зупинка серця.

Чотирьох поліцейських, які брали участь в затриманні, звільнили наступного дня. За розслідування взялося ФБР.
Іншим трьом офіцерам, які перебували на місці подій, також висунули звинувачення. Загибель Флойда спровокувала масові протести у Сполучених Штатах.

Відео У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда

У США поховали Джорджа Флойда - з убивства якого під час арешту почався всесвітній протест проти расизму і поліцейського свавілля. Люди продовжують щодня виходити на вулиці, вимагаючи грунтовних змін у правоохоронній системі. Це стає політичним питанням: Дональд Трамп захищає поліцейських, його суперник на виборах - демократ Джо Байден навпаки, підтримує їх жертв.  

У США поховали вбитого поліцейським афроамериканця Джорджа Флойда
Джерело матеріала
loader
loader