У Києві українці вийшли на акцію солідарності з білоруським народом
У Києві українці вийшли на акцію солідарності з білоруським народом

У Києві українці вийшли на акцію солідарності з білоруським народом

У неділю, 23 серпня, у Києві люди вийшли під посольство Білорусі на акцію солідарності з білоруським народом, який бореться проти режиму Олександра Лукашенка. За задумом активістів, на підтримку білоруських протестувальників українці мали сформувати живий ланцюг від будівлі дипмісії і аж до Майдану Незалежності.

Про це йдеться в сюжеті ТСН.19:30.

Це чергова акція. За оцінками кореспондента ТСН, на неї прийшли декілька сотен людей. Серед них і українці, і білоруси. Вимоги традиційні – нові вибори президента Білорусі, відставка нинішнього виконувача обов'язків президента Олександра Лукашенка, а також звільнення усіх політичних в'язнів.

Протестувальники тримали символічну біло-червону стрічку – символ опозиційного білоруського прапора. Таким чином вони символічно висловлюють солідарність із білоруськими протестувальниками.

Вшанували хвилиною мовчання загиблих.

На Майдані Незалежності були заплановані виступи та мітинги.

Відео У центрі Києва триває акція солідарності з білоруським народом

Ланцюг солідарності з білоруським народом. Така акція нині триває у Києві під посольством Білорусі. За задумом активістів, люди мають сформувати живий ланцюг від будівлі дипмісії і аж до Майдану Незалежності. Скільки людей прийшло і які гасла вони виголошують  - у сюжеті.    

У центрі Києва триває акція солідарності з білоруським народом

Нагадаємо:

  • На 15-й день протестів в країні тисячі людей виходять на "Марш нової Білорусі". За оцінками журналістів, у Мінську на вулиці вийшло понад 100 тисяч людей.
  • До резиденції Олександра Лукашенка, Палацу Незалежності, підлетів вертоліт. Опозиційні телеграм-канали припустили, що Лукашенка евакуюють звідти. Утім згодом провладний телеграм-канал поширив відео, як Лукашенко прибуває на вертольоті до резиденції. У руках в нього щось схоже на автомат.
Джерело матеріала
loader
loader