На Марш захисників України прийшли десятки тисяч людей
На Марш захисників України прийшли десятки тисяч людей

На Марш захисників України прийшли десятки тисяч людей

Марш захисників України почався у центрі Києва. Тисячі людей ідуть колоною із національними прапорами. Стяги політичних партій — відсутні.Марш проводиться другий рік поспіль. Це — альтернатива офіційним святкуванням, кажуть учасники. Пройдуться від парку ім Шевченка до Майдану Незалежності.Серед учасників — військові, добровольці, волонтери, учасники Революції гідності. Також із фотографіями загиблих на Донбасі бійців — ідуть їхні родини.Учасники періодично скандують: "Слава Україні — Героям слава!", "Україна понад усе!".

Хода триватиме до 13.30, за попереднім планом. Із 14.00 до 17.30 планується віче на Майдані Незалежності, а з 17.00 проводитиметься акція "Патріотичне слово".
Учасники ходи також мають вшанувати загиблих героїв біля Стіни Пам'яті у Свято-Михайлівському Золотоверхому кафедральному соборі на Михайлівській площі.Російська агресія у Криму та на Донбасі нагадала українцям, що незалежність не є даністю. За неї потрібно боротися. Тисячі українців загинули в боях за територіальну цілісність своєї країни. Вдячний їм, заявив прем'єр-міністр Денис Шмигаль.

Джерело матеріала
loader
loader