Верховна Рада ратифікувала меморандум і кредитну угоду між Україною та ЄС
Верховна Рада ратифікувала меморандум і кредитну угоду між Україною та ЄС

Верховна Рада ратифікувала меморандум і кредитну угоду між Україною та ЄС

Верховна Рада ухвалила закон про ратифікацію Меморандуму про взаєморозуміння між Україною та Європейським Союзом і Кредитної угоди між Україною та ЄС щодо надання нашій країні макрофінансової допомоги від Євросоюзу в сумі до 1,2 млрд євро.

Згідно з повідомленням, законопроєкт №0063 підтримали 248 народних депутатів за мінімально необхідних 226.

"У зв’язку з негативними фінансово-економічними наслідками, зумовленими поширенням гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, Європейським парламентом та Радою 25.05.2020 було прийнято остаточне рішення щодо можливості надання "виняткової" макрофінансової (кредитної) допомоги країнам Європейської політики сусідства, зокрема Україні, для підтримки зусиль з подолання ними наслідків кризи, зумовленої поширенням COVID-19", – ідеться в пояснювальній записці до законопроєкту.

Це рішення відкрило можливість отримання Україною пільгового кредитування на суму 1,2 млрд євро в межах нової програми макрофінансової допомоги ЄС (МФД).

Зазначена допомога стане доступною для України після підписання сторонами Меморандуму про взаєморозуміння й Кредитної угоди та їх подальшої ратифікації.

Розроблення законопроекту зумовлене необхідністю набрання чинності для України підписаних 23 липня 2020 року в Брюсселі міжнародних договорів України, реалізація яких дозволить залучити зовнішній фінансовий кредитний ресурс на пільгових умовах для забезпечення належної стабільності фінансово-економічної системи держави.

грн із 1 вересня цього року.

Джерело матеріала
loader
loader