Литва включила до списку санкцій 118 осіб з Білорусі: Лукашенка також
Литва включила до списку санкцій 118 осіб з Білорусі: Лукашенка також

Литва включила до списку санкцій 118 осіб з Білорусі: Лукашенка також

Понад сто посадовців Білорусі, а зокрема і Олександр Лукашенко, внесені Литвою до переліку осіб, на яких Вільнюс хоче застосувати санкції. Людям зі списку скоріш за все заборонять в'їзд до Литви і заморозять їхні активи у фінансових установах республіки

Зазначається, що це другий варіант санкцій листа балтійської республіки. Про повідомила радниця міністра закордонних справ Раса Якілайтене, передає ТАСС

МЗС Литви направив до МВС уточнений список, до якого внесено 118 осіб, зокрема і президента Лукашенка,
– сказала вона.

Початковий перелік, куди разом з Лукашенком входили 32 людини МЗС передав на затвердження МВС 19 серпня. Наступного дня прем'єр-міністр Саулюс Скверняліс заявив, що залишилися технічні питання, після вирішення яких список може бути оприлюднений в четвер або п'ятницю. Процес, однак, затягнувся.

Включеним до списку осіб пропонується заборонити в'їзд до Литви і заморозити їхні активи, якщо такі є, в фінансових установах республіки.

Санкції проти Лукашенка і його поплічників: коротко

  • ЄС не визнав результати президентських виборів у Білорусі та засудив насильство проти мирних протестувальників.
  • 19 серпня на позачерговому саміті лідери ЄС домовились про застосування санкційпроти окремих білоруських посадовців. Однак в Євросоюзі запевнили, санкції не вплинуть на життя громадян Білорусі.
  • Наразі Єврокомісія працює над створенням санкційного списку білоруських посадовців, у який вже ввійшли близько 20 осіб. Однак за даними ЗМІ, самого Лукашенка у списку поки немає.
  • Тим часом МЗС Білорусі закликало країни Євросоюз дати можливість країні розібратись із ситуацією, що склалась, самотужки.


Реакція світу на вибори у Білорусі / Інфографіка 24 каналу

Теги за темою
Білорусь Новини політики Олександр Лукашенко Литва Протести в Білорусі Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader