Іноземці зможуть перетинати адмінмежу з окупованими територіями
Іноземці зможуть перетинати адмінмежу з окупованими територіями

Іноземці зможуть перетинати адмінмежу з окупованими територіями

Від півночі 29 серпня Україна відновлює роботу пунктів пропуску на межі з окупованим Росією Кримом. Окрім того, з тієї ж дати зміняться правила в'їзду для іноземців з окупованого Донбасу на підконтрольну уряду частину України.

Роз'яснення про те, як перетнути адмінмежу з окупованими територіями, опублікувала пресслужба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій України.

Перетин межі з окупованим Кримом

9 серпня уряд України припинив звичне функціонування пунктів пропуску на межі з Кримом. Робота КПВВ Каланчак і Чонгар була припинена, а перетнути адмінмежу могли лише певні категорії громадян.

Відтак із півночі 29 серпня 2020 року відновлюється робота контрольних пунктів у звичному режимі.

Що потрібно для перетину адмінмежі 

Водночас Уряд вніс зміни щодо правила в'їзду на підконтрольну Україні територію для іноземців та осіб без громадянства.

  • Вони повинні мати страховий поліс, який покриває витрати на лікування COVID-19, та має діє на строк перебування на території України. Поліс повинен бути виданий страховою компанією, яка зареєстрована в Україні, або іноземною страховою компанією, яка має представництво в Україні чи договірні відносини із українською страховою компанією-партнером.

  • Також всі категорії громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій мають пройти самоізоляцію, дострокове припинення якої можливе за наявності негативного результату тесту COVID-19.

Для проходження самоізоляції ті, хто прибувають з ТОТ зобов’язані встановити та активувати мобільний додаток "Дія" або піти на обсервацію.

Теги за темою
Новини України Крим Новини політики Війна на Донбасі Держприкордонслужба Окуповані території Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader