У дитсадку в Білорусі дитину покарали через фразу "Лукашенка в автозак": закрили в туалеті
У дитсадку в Білорусі дитину покарали через фразу "Лукашенка в автозак": закрили в туалеті

У дитсадку в Білорусі дитину покарали через фразу "Лукашенка в автозак": закрили в туалеті

У білоруському місті Молодечно вихователька в дитсадку покарала 3-річного хлопчика через одне з гасел опозиції – "Лукашенка в автозак". Дитину надовго закрили в туалеті та не випускали.

Про цю історію повідомила мама маленького "демонстранта" Рада Рогова, повідомляє місцеве видання "Наша Ніва".

Що відомо про скандальний інцидент

  • За словами жінки, її чоловік 25 серпня забирав сина Олексія з дитсадка. Той зі сльозами на очах розповів йому про те, як вихователька розлютившись через відому кричалку, закрила його в туалеті. Хлопчик просидів там майже всю "тиху годину".
  • Жінка каже, що адміністрація дитячого садка прогнозовано заперечила слова маленького Олексія і назвала його "ще тим фантазером". За їхньою версією, він сам закрився в туалеті.
  • Водночас мама хлопчика стверджує, що чула, як вихователі бурно обговорювали версію того, як їм відповідати перед батьками.
  • Вона також зазначила, що син міг почути цю фразу на міській площі 9 серпня, де протестували проти режиму Лукашенка. Тепер син Олексій плаче і відмовляється повертатись у дитсадок. Він боїться, що його знову покарають.

Протести в Білорусі: головне

  • Масові протести в Білорусі, які розпочалися ввечері 9 серпня, тривають вже 18 днів. Люди протестують і страйкують проти фальсифікацій на президентських виборах, на яких перемогу начебто здобув Олександр Лукашенко.
  • ОМОН в перші дні демонстрацій жорстоко розганяв та затримував людей. Силовики били протестувальників кийками, стріляли гумовими кулями, та кидати світло-шумові гранати. В СІЗО відбувались катування та знущання.
  • На протестах офіційно підтвердили загибель 4-х людей, але правозахисники кажуть, що жертв свавілля правоохоронців більше.
  • З 11 серпня у країні стартував загальнонаціональний страйк.
  • Опозиція створила Координаційну раду, мета якої забезпечити мирну передачу влади в країні. Однак влада країни вважає діяльність Координаційної ради опозиції незаконною.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Протести в Білорусі Діти і неповнолітні Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader