Лукашенко пов'язав символіку протестувальників в Білорусі з Гітлером
Лукашенко пов'язав символіку протестувальників в Білорусі з Гітлером

Лукашенко пов'язав символіку протестувальників в Білорусі з Гітлером

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пов'язав символіку протестувальників з Адольфом Гітлером.

Про це повідомляє Белта.

Лукашенко зазначив, що за нинішню білоруську символіку на референдумі 1995 року проголосувала більшість громадян і він із задоволенням використовує її.

"Народ висловився за цю символіку. А цей прапор, ви ж бачите: портрети Адольфа Гітлера і кругом висять біло-червоно-білі прапори", - додав він.

Лукашенко також прокоментував своє прийняття першої президентської присяги під біло-червоно-білим прапором.

"Мене за це не треба критикувати. Розумна людина скаже: президент законослухняний. Тоді був такий прапор, встановлений Верховною Радою (ми не голосували за цю символіку, але більшістю вона була прийнята під тиском наших націоналістичних депутатів)", - сказав він.

Нагадаємо, учасники протесту в Білорусі на мітингах використовують біло-червоно-білий прапор - це офіційний прапор Білоруської Народної Республіки (1918-1919) і державний прапор Республіки Білорусь (1991-1995).

Відзначимо, що в період німецької окупації під час Другої світової війни біло-червоно-білий прапор був дозволений до використання на території генерального округу Білорусь рейхскомісаріату Остланд. Пізніше в Мінську була утворена колабораціоністська Білоруська центральна рада з аналогічною символікою. Водночас білоруський народний партизанський рух продовжував використовувати біло-червоно-білу символіку, зберігаючи спадкоємність Білоруської народної республіки.

Відео У Мінську вчергове силою розігнали протестувальників, а Україна ставить на паузу контакти із Білоруссю

Україна ставить на паузу контакти із Білоруссю - про це заявив міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба. У сусідів цієї ночі вчергове вдалися до силових розгонів та масових затримань. Серед арештованих опинилися і десятки журналістів, які приїхали висвітлювати антиурядові протести. Останні подробиці про ситуацію в Білорусі - у сюжеті.

У Мінську вчергове силою розігнали протестувальників, а Україна ставить на паузу контакти із Білоруссю
Джерело матеріала
loader
loader