Клініка, де лікують Навального, звернулась по допомогу до експертів Бундесверу
Клініка, де лікують Навального, звернулась по допомогу до експертів Бундесверу

Клініка, де лікують Навального, звернулась по допомогу до експертів Бундесверу

Берлінська клініка "Шаріте", де зараз перебуває на лікуванні Олексій Навальний, попросила про допомогу у експертів збройних сил Німеччини. Саме у Бундесвері є найкращі фахівці з отруйних хімічних речовин.

У Бундесвері – найкращі експерти з хімічних отрут

Також медики звернулись до дослідницького центру у Великій Британії, що займався отруєнням колишнього російського розвідника Сергія Скрипаля. Про це інформує Spiegel з посиланням на власні джерела.

У Бундсверу є фармацевтична та токсикологічна лабораторія в Мюнхені. Також зв'язалися з британським дослідницьким центром біологічної та хімічної зброї в Портон-Дауні для отримання інформації",
– повідомляє видання.

Який стан Навального зараз

Тим часом, у "Шаріте" повідомили, що стан Навального – стабільно важкий, проте загрози немає. Наразі опозиціонер перебуває на апараті штучної вентиляції легень.

Що відомо про отруєння Навального

  • Під час польоту з Томська до Москви 20 серпня Олексію Навальному стало зле. Літак екстрено посадили в Омську. Політика госпіталізували в реанімацію, він впав у кому.
  • Соратники опозиціонера вважають, що його отруїли. Спочатку російські медики говорили, що знайшли в організмі Навального небезпечний хімічний компонент. Однак потім змінили свою думку, сказавши, що в крові отрути не знайдено.
  • Омські лікарі діагностували у Навального порушення обміну речовин. Після довгих переговорів опозиціонера таки вдалось вивезти на лікування до Берліна.
  • У Німеччині Навальний перебуває як гість Ангели Меркель. Таким чином російський опозиційний політик отримав охорону та захист з боку німецької влади.
  • Німецькі медики повідомили, що російського опозиційного політика отруїли хімічною речовиною з групи інгібіторів холінестерази.
Теги за темою
Росія Олексій Навальний Ірина Пундор
Джерело матеріала
loader
loader