Польща хоче дозволити польоти з України
Польща хоче дозволити польоти з України

Польща хоче дозволити польоти з України

У Польщі хочуть оновити список країн, з який заборонені авіарейси. Так, там планують припинити регулярне авіасполучення з Іспанієї і Мальтою, однак відновити з Україною. Принаймні про це свідчить попередній вигляд переліку "дозволених" для авіації країн.

Проєкт нової постанови про заборону польотів з'явився в переліку законодавчих актів напередодні. Таку інформацію польському каналу TVN 24 надав заступник міністра інфраструктури Марцин Горала.

Список заборонених країн розширюють

Нові правила перельотів мають набрати чинності з 2 вересня. У список внесені деякі зміни: зокрема оголошена заборона рейсів в Іспанію, Мальту, Хорватію і Францію, про яку говорили раніше.

Проєкт постанови передбачає, що заборона на польоти не буде застосовуватися до літаків, які працюють на замовлення або за згодою прем'єр-міністра. Заборона не торкнеться і військових польотів.

Поки він має наступний вигляд, і як видно, України у списку "заборонених" для авіації країн немає.

Перелік країн: Беліз, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Бразилія, Бахрейн, Королівство Есватіні, Іспанія, Мексика, Ізраїль, Катар, Кувейт, Лівія, Албанія, Аргентина, Вірменія, Чилі, Хорватія, Домініканська Республіка, Еквадор, Франція, Гватемала, Гондурас, Індія, Ірак, Казахстан, Колумбія, Косово, Коста-Рика, Ліван, Північна Македонія, Мальдіви, Мальта, Молдова, Намібія, Панама, Парагвай, Перу, Південна Африка, Ель-Сальвадор, Сурінам, Кабо-Верде, Румунія, США, Люксембург, Болівія, Багами.

Теги за темою
Новини України Польша Коронавірус в Україні авіація Вероніка Климська
Джерело матеріала
loader
loader