Вогнева провокація та обладнання позицій: як бойовики порушують режим тиші на Донбасі
Вогнева провокація та обладнання позицій: як бойовики порушують режим тиші на Донбасі

Вогнева провокація та обладнання позицій: як бойовики порушують режим тиші на Донбасі

Від початку поточної доби, 29 серпня, на Донбасі у районі проведення операції Об’єднаних сил з боку збройних формувань Російської Федерації зафіксовано 2 факта порушення домовленостей, досягнутих 22 липня в рамках Тристоронньої контактної групи.

Серед особового складу Об’єднаних сил бойових втрат та поранень немає. Про це йдеться у вечірньому зведенні пресcлужби штабу ООС.

Так, поблизу Зайцевого у Донецькій області задокументовано вогневу провокацію бойовиків зі стрілецької зброї. Постріли були неприцільними, тому українські воїни вогонь у відповідь не відкривали.

Крім того, українськими військовими виявлено факт інженерного обладнання позицій у бік підрозділів ООС неподалік населеного пункту Водяне з тимчасово окупованої Ужівки.

"Об’єднані сили надійно контролюють ситуацію у районі проведення операції, дотримуючись запровадженого режиму тиші", - йдеться в повідомленні.

Як зазначається, на переважній більшості ділянок відповідальності українських підрозділів обстрілів не зафіксовано.

"Наші захисники продовжують непохитно виконувати бойові завдання щодо захисту українського народу і готові дати адекватну відсіч противнику у разі загрози їхньому життю чи здоров’ю", - запевнили в штабі ООС.

Нагадаємо, що у Харківській області контррозвідники Служби безпеки України викрили військовослужбовця українських Збройних Сил, який в минулому співпрацював із бойовиками терористичної організації "ДНР".

Відео Військові зафільмували, як бойовики встановлюють пристрої для закидання мін на українську територію

На окупованому Донбасі дитина підірвалася на гранаті. Хлопчик грався на дворі, знайшов боєприпас, той вибухнув. Малому поранило ногу. Лише зараз ми дізналися про цю подію тритижневої давності, коли представники місії ОБСЄ поспілкувалися з дідом та бабусею потерпілого. Тим часом, наші військові зафільмували, як бойовики встановлюють пристрої для закидання міни на українську територію. Більше про війну на Сході України

Військові зафільмували, як бойовики встановлюють пристрої для закидання мін на українську територію
Джерело матеріала
loader
loader