"Це божевілля треба зупинити": у Берліні десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти карантину
"Це божевілля треба зупинити": у Берліні десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти карантину

"Це божевілля треба зупинити": у Берліні десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти карантину

У столиці Німеччині Берліні десятки тисяч людей вийшли на мітинг проти коронавірусних обмежень під назвою "Зібрання за свободу". Поліція вимагає обов'язкового носіння масок та соціального дистанціювання протестувальників і пригрозила розпуститиакцію в разі ігнорування настанов.

Про це повідомляє Die Welt

За оцінками поліції, на протест в Берліні зібралося близько 18 тисяч людей. Водночас місцеве видання Bild нарахувало близько 30 тисяч учасників. За даними місцевих журналістів, майже усі демонстранти без масок. 

На вулиці міста вийшли люди, які вважають, що їхнім свободам загрожують коронавірусні обмеження, такі як соціальне дистанціювання та обов'язкове носіння масок. Один учасник акції протесту заявив, що заходи не пропорційні: "Це божевілля потрібно зупинити і знову дозволити нормальне життя", пише BBC.

Поліція видала наказ розійтися після того, як учасники відмовились триматися на безпечній відстані один від одного, заявила влада.

"На жаль, у нас немає іншого варіанту", - заявила поліція Берліна у Twitter. "Усі вжиті на сьогодні заходи не призвели до дотримання умов".

Es bleibt uns leider keine andere Möglichkeit: Wir sind an den Versammlungsleiter der Demo herangetreten und haben ihm mitgeteilt, dass seine Versammlung polizeilich aufgelöst wird. Alle bisherigen Maßnahmen haben nicht zu einem Einhalten der Auflagen geführt. #b2908

— Polizei Berlin Einsatz (@PolizeiBerlin_E) August 29, 2020

Правоохоронці заявили, що протестуючі розходилися мирним шляхом, хоча були певні заворушення. Відомо про щонайменше одне затримання. 

Демонстранти зібралися на Фрідріхштрассе, Унтер ден Лінден та біля Бранденбурзьких воріт. 

Kein Abstand, kein Mund-Nasen-Schutz. #Berlin2908 #b2908 @WELT https://t.co/VxaHILTTTz pic.twitter.com/0MTzmzeoyh

— Martin Heller (@Ma_Heller) August 29, 2020

Der Moment, als die Polizei das Brandenburger Tor wieder geöffnet und den Pariser Platz den Demonstrierenden überlassen hat. „Nach vorne!!“, „Wir sind das Volk!“ - es ist laut und voll in Berlin. #be2908 #b2908 #Berlin2908 @WELT pic.twitter.com/3teg0H1cXz

— Martin Heller (@Ma_Heller) August 29, 2020

Нагадаємо, 1 серпня у Берліні був ще одинантикоронавірусний протест, на якому зібралося близько 20 тисяч осіб. Вимогою протестувальників було скасування усіх протиепідемічних заходів, запроваджених урядом Німеччини.

Джерело матеріала
loader
loader