Росія видала Україні спільника кілера, який убив офіцера ЗСУ Івана Мамчура
Росія видала Україні спільника кілера, який убив офіцера ЗСУ Івана Мамчура

Росія видала Україні спільника кілера, який убив офіцера ЗСУ Івана Мамчура

До України з Росії екстрадували спільника російського кілера Олега Смородинова, який 2016 року застрелив українського офіцера, працівника СІЗО Івана Мамчура. Завданням напарника було подати сигнал, що військовий зайшов у під'їзд і стежити, щоб ніхто не перешкодив скоєнню злочину. 

Про це повідомляє пресслужба поліції області. 

Поплічника кілера Смородинова, 38-річного підозрюваного, оголосили в національний розшук, а в подальшому — у міжнародний.
Оперативники встановили, що він переховувався у Москві. Злочинця затримали у РФ та помістили до слідчого ізолятора. У червні 2019 року про це сповістили ГУНП в Рівненській області.

У середу, 26 серпня 2020 року, в пункті пропуску Гоптівка здійснили фактичне передавання підозрюваного працівникам поліції Рівненської області. Його помістили до ізолятора тимчасового тримання.

27 серпня суд задовольнив клопотання слідчого та обрав підозрюваному запобіжний захід у виді тримання під вартою.

Нагадаємо, у вересні 2016 року Мамчур загинув від вогнепального поранення. 53-річний зловмисник Смородинов, дочекавшись на повернення 37-річного працівника СІЗО з роботи,вісім разів вистрілив в нього, а потім – аби довести злочин до кінця — завдав кілька ударів пістолетом по голові. Зброю із глушником та вісім гільз поліцейські виявили біля убитого чоловіка. 

38-річний спільник зловмисника стежив за обстановкою на вулиці. В його обов’язки входило подати сигнал, що Мамчур зайшов у під’їзд та стежити за недопущенням сторонніх осіб у будинок, щоб не перешкодити злочину.

Зловмисники кілька місяців ретельно готувалися до злочину: стежили за "замовленою" особою, придбали зброю. Після злочину виїхали з України до Москви, де отримали за умисне вбивство жителя Рівного винагороду: 2 тисячі доларів США та 300 тисяч рублів Російської Федерації. 

Джерело матеріала
loader
loader