У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння
У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння

У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння

У шведському місті Мальме ввечері 28 серпня учасники акції підпалювали салюти та петарди, кидалися камінням і підпалювали автомобільні шини зі сміттям. Після того, як люди спалили мусульманську священну книгу Коран, силовики втрутилися в акцію протесту і почалися заворушення.

Загалом поліції довелося затримати 20 людей. Про це повідомляє телеканал SVT.

За інформацією видання, ситуація загострилася ближче до ночі. Силовики намагалися придушити заворушення і вдалося їм це лише під ранок 29 серпня.

Мітингувальники пошкодили кілька поліцейських машин і щонайменше одну машину рятувальної служби. У районах, де відбувалися зіткнення, також згоріли кілька автомобілів, поліція поки не підтвердила, чи пов'язані ці інциденти із заворушеннями.

Місто Мальме, де сталися заворушення: карта

Що відомо про акцію протести та спалення Корану

  • Шведський вуличний художник Ден Пак раніше збирався провести в місті антиісламську акцію, на якій планувалося спалити Коран, загорнутий у бекон.
  • Адміністративний суд Мальме відмовив у проведенні акції з міркувань безпеки. В результаті її все одно організували члени данської правоекстремістської партії "Жорсткий курс".
  • Спалення Корану вони зняли на відео, яке розповсюдили в соціальних мережах, що і призвело до заворушень.
  • У Мальме також пройшла несанкціонована демонстрація, учасники якої штовхали ногами Коран. Після цього шість людей були арештовані за підбурювання до міжнаціональної ворожнечі. 

Масові заворушення у Мальме / Фото Aftonbladet

У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 1 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 2 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 3 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 4 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 5 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 6 У Швеції спалахнули заворушення після спалення Корану: фото вуличного протистояння - Фото 7

 

Теги за темою
Новини України поліція Релігія Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader