У "Слузі народу" вимагають прибрати Фокіна зі складу Тристоронньої групи
У "Слузі народу" вимагають прибрати Фокіна зі складу Тристоронньої групи

У "Слузі народу" вимагають прибрати Фокіна зі складу Тристоронньої групи

Народний депутат від партії "Слуга народу", голова української делегації у Парламентській асамблеї НАТО Єгор Чернєв вимагає видалити колишнього прем’єр-міністра України Вітольда Фокіна зі складу української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі.

Про це він написав у Facebook.

"Не може бути амністії для бойовиків, що вбивали українських військових. Не має бути особливого статусу для всієї території Донецької та Луганської областей", - вважає Чернєв.

Водночас нардеп зазначив, що кожен метр української землі в Донецькій та Луганській областях, які вдалося відстояти, відбити, "вигризти з лап" російських та проросійських найманців, просочені кров’ю українських воїнів, його побратимів.

"І ви, пане Фокін, не маєте жодного права розпоряджатися долею цих територій та їх мешканців. Люди, які фактично здають національні інтереси та відверто підіграють ворогу, не мають права представляти нашу країну у жодній структурі. Тож я вимагаю виведення Фокіна зі складу ТКГ! Прошу колег підтримати!", - підкреслив Чернєв.

Не може бути амністії для бойовиків, що вбивали українських військових. Не має бути особливого статусу для всієї...

Опубліковано Єгором Чернєвим Понеділок, 31 серпня 2020 р.

Раніше повідомляється, що заступник голови української делегації у Тристоронній контактній групі з урегулювання ситуації на Донбасі і перший прем’єр-міністр України Вітольд Фокін заявив, що виступає за надання особливого статусу всій території Донецької та Луганської областей, а не лише окупованої частини, а також за амністію для бойовиків та вважає це єдиним шляхом до миру.

Відео "Старечий маразм і провокація": українські політики відреагували на заяву Вітольда Фокіна

"Заява Вітольда Фокіна є провокаційною та такою, що не відповідає національним інтересам" - так вважає міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков. Напередодні заступник голови української делегації у тристоронній контактній групі Вітольд Фокін в інтерв'ю одному з проросійських видань заявив - для припинення війни необхідно "оголосити загальну амністію, провести вибори та вирішити питання особливого статусу окремих районів, а краще - всього Донбасу". Ці слова збурили український політикум. Олександр Турчинов назвав цю заяву "не просто старечим маразмом, а демонстративним переходом довіреної особи Зеленського на бік країни-агресора". У партії Європейська Солідарність вимагають звільнити Фокіна з ТКГ. Відреагував на слова Фокіна і спікер Верховної Ради.  

"Старечий маразм і провокація": українські політики відреагували на заяву Вітольда Фокіна
Джерело матеріала
loader
loader