Литва ввела санкції щодо Лукашенка та його оточення
Литва ввела санкції щодо Лукашенка та його оточення

Литва ввела санкції щодо Лукашенка та його оточення

КИЇВ. 31 серпня. УНН. Міністр внутрішніх справ Литви Рита Тамашунене в понеділок підписала розпорядження про введення санкцій стосовно представників білоруської влади за фальсифікацію результатів виборів і насильство щодо мирних учасників протестів. Про це УНН повідомляє з посилання на Delfi.

Як зазначається, у списку - 30 осіб, в тому числі президент Білорусі Олександр Лукашенко і близькі до нього особи.

"Департамент міграції при Міністерстві внутрішніх справ (МВС) в понеділок вніс дані про цих білоруських осіб в Національний список іноземців, яким заборонено в'їзд до Литовської Республіки. У разі отримання додаткових уявлень список може бути доповнений", - йдеться в поширеному МВС країни повідомленні.

Президент Литви Гітанас Науседа в понеділок сказав, що цей список узгоджений з Латвією та Естонією, однак це лише "перша версія списку", і надалі він буде поповнюватися. Він також сказав, що зазначені в списку, в якому є і президент Білорусі Олександр Лукашенко, посадові особи не зможуть в'їхати до Литви, Латвії та Естонії. Деякі з них, за словами президента, в останні роки відвідували Литву.

"Поки ми говоримо про обмеження в пересуванні посадових осіб. Пан Лукашенко в цьому списку. Перевірили сам список і встановили, що три людини з цього списку в останні п'ять років відвідували Литву, один з них - цілих 15 разів", - вказав Науседа.

Нагадаємо, ЄС не визнає результати виборів президента Білорусі. За словами канцлера ФРН Ангели Меркель, голосування не було ні справедливим, ні вільним.

Очікується, що у списку санкцій ЄС щодо білоруських чиновників буде 15-20 імен, Олександр Лукашенко в нього може не потрапити.

Теги за темою
Білорусь санкції Олександр Лукашенко Литва
Джерело матеріала
loader
loader