Лукашенко розповів, чому главу католицької церкви Білорусі не пустили до країни
Лукашенко розповів, чому главу католицької церкви Білорусі не пустили до країни

Лукашенко розповів, чому главу католицької церкви Білорусі не пустили до країни

Президент Білорусі Олександр Лукашенко пояснив, чому глава католицької церкви Тадеуш Кондрусевич потрапив до списку нев'їзних. За словами Лукашенка, той нібито несподівано виїхав для консультацій до Варшави і, отримавши певні завдання, повертався до Білорусі.

Про це повідомляє "БЕЛТА".

"Не тільки він один (потрапив в список нев'їзних - ред.), просто він - більш відома фігура", - зазначив Лукашенко.

Він розповів, що нібито з'явилася інформація про можливість наявності у Тадеуша Кондрусевича не одного громадянства.

"Ми вивчаємо, я це не стверджую. Хочемо вивчити питання. Якщо там все чисто і по закону, зробимо по закону. Нам не важливо, хто він - головний католик, головний православний або головний мусульманин. Повинен жити за законом. А якщо ти ще і в політику вліз і потягнув за собою вірян, католиків, які прекрасні люди, тоді подвійна відповідальність", - зазначив президент Білорусі.

Також Лукашенко розповів свою версію подій 26 серпня в Червоному костелі в центрі Мінська, коли силовики закрили костел і 40 хвилин не пускали і не випускали людей з нього. За його версією, це "фейк".

"Ви ж подивіться, ми костели не закрили, навіть якщо вони вели антилукашенківську, антидержавну пропаганду. Ми їх не закрили, навпаки, намагаємося підтримати, захистити. Ви це бачили на площі (площі Незалежності, де розташований Червоний костел в Мінську - ред.). Правда, фейк влаштували, що ми там в костел не пускали", - заявив Лукашенко, розповівши з посиланням на представників ОМОНу, що ті захищали від натовпу мітингувальників тих, хто молився в храмі.

Нагадаємо, главу католицької церкви в Білорусі, архієпископа Тадеуша Кондрусевича в понеділок, 31 серпня, не пустили до Білорусі із закордонної поїздки без пояснення причин. Кондрусевич повертався з Польщі, де провів богослужіння. Тому він був змушений повернутися до Польщі.

Відзначимо, що Тадеуш Кондрусевич є громадянином Білорусі. Раніше він неодноразово засуджував насильство щодо мирних демонстрантів, а минулого тижня закликав розслідувати "неадекватні і протиправні" дії силовиків, які 26 серпня під час акції протесту замкнули в одному з костелів Мінська близько 20 осіб.

Відео Балтійські країни ввели санкції проти Лукашенка

Країни Балтії запровадили санкції проти Лукашенка. Він та ще 29 білоруських чиновників стали персонами нон-ґрата в Литві, Латвії та Естонії. У самій Білорусі, тим часом, тривають суди над затриманими - напередодні до автозаків потрапили майже півтори сотні людей. Про останні події в сусідній країні – у сюжеті.    

Балтійські країни ввели санкції проти Лукашенка
Джерело матеріала
loader
loader