В Умані невідомі напали на хасида і розбили йому ніс: з'явилось фото
В Умані невідомі напали на хасида і розбили йому ніс: з'явилось фото

В Умані невідомі напали на хасида і розбили йому ніс: з'явилось фото

Після півночі 1 вересня в Умані Закарпатської області стався конфлікт між невідомими місцевими жителями і паломниками. Сутичкавиникла в супермаркеті на вулиці Тищика.

Про це повідомляє Об'єднання єврейської громади України.

"Хасиди приїхали в магазин, щоб зробити покупки, коли невідомі вступили з паломниками в конфлікт з невідомої причини. Четверо невідомих напали на одного з брацлавських хасидів, поки його друг відійшов. Потерпілий отримав травму: йому розбили ніс до крові", - йдеться у повідомленні.

Постраждалим виявився ізраїльтянин, який проживає в Україні. Зараз поліція з'ясовує деталі інциденту.

Напад на хасида в Умані
фото / ОЄГУ

Нагадаємо, 27 серпня в Умані виник конфлікт між місцевими мешканцями та групою паломників-хасидів, які хотіли потрапити на могилу свого духовного лідера Рабі Нахмана. Близько десяти паломників намагалися прорватися через натовп, проте їм це не вдавалось. Сторони конфлікту намагались стримувати правоохоронці. За фактом інциденту розпочато кримінальне провадження.

Раніше повідомлялося, що Україна впровадить технічні обмеження, аби запобігти масовому паломництву хасидів до Умані у вересні.

Відео Україна введе технічні обмеження, аби запобігти масовому паломництву хасидів до Умані

Масштабного святкування не буде. Україна введе технічні обмеження, аби запобігти масовому паломництву хасидів до Умані у вересні, твердить Арсен Аваков. Щороку туди приїжджали понад півсотні тисяч вірян. Однак в умовах епідемії, каже міністр, стільки відвідувачів точно не буде. Українські дипломати, мовляв, вже провели консультації з країнами, звідки їде найбільше паломників. І сподівається, що паломники-хасиди прислухаються до рекомендацій. У Єврейській громаді Києва уточнили - поки жодного офіційного рішення щодо заборони або обмеження паломництва не прийнято.

Україна введе технічні обмеження, аби запобігти масовому паломництву хасидів до Умані
Джерело матеріала
loader
loader