Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу: з'явилось фото
Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу: з'явилось фото

Львівські шахтарі перекрили міжнародну трасу: з'явилось фото

Сьогодні, 1 вересня, на Львівщині кілька десятків шахтарів та їх родичів перекрили міжнародну трасу Львів – Рава-Руська у Жовківському районі. Протест розпочався після обіду.

Кілька десятків людей під дощем ходять по пішохідному переходу у селі Сопошин, перешкоджаючи руху транспорту, через заборговану зарплату, інформує ZAXID.NET.

Кожних п’ять хвилин протестувальники зупиняться та пропускають по кілька авто. У патрульній поліції Львівщини повідомили, що приблизно о 15:00 протест завершився.

Протест шахтарів у Львівській області
galinfo.com.ua

Голова профкому шахти "Надія" Руслан Віхоть, пояснив, що гірники та їхні родичі вийшли на протест через заборговану зарплату. Загальна сума боргу становить близько 50 млн грн. За його словами, шахтарі не отримали зарплату за травень та червень, також частково є заборгованість за березень та липень.

Як вже повідомлялось, на шахті "Надія" триває страйк – із п’ятниці, 28 серпня. Понад два десятки шахтарів залишились під землею через заборговану зарплату.

Відео Львівські гірники залишаються під землею, вимагаючи зарплатні

Львівські гірники залишаються під землею, вимагаючи зарплатні29 гірників шахти "Надія" Львівської області залишаються під землею третю добу. Вимагають зарплатні, яку їм обіцяють уже майже півроку. До професійного свята вуглярам обіцяли виплатити гроші, але люди досі без копійки. І в профспілці копальні, і в Міністерстві енергетики вважають, що проблема із заборгованістю виникла через неефективне керівництво підприємством.    

Львівські гірники залишаються під землею, вимагаючи зарплатні

 

Джерело матеріала
loader
loader