Лукашенко передав ФСБ "докази" про фальсифікацію отруєння Навального
Лукашенко передав ФСБ "докази" про фальсифікацію отруєння Навального

Лукашенко передав ФСБ "докази" про фальсифікацію отруєння Навального

Лукашенко і Путін - давні партнери / Фото: REUTERS
Лукашенко і Путін - давні партнери / Фото: REUTERS

Москва отримала від Білорусі «перехоплені» між Варшавою та Берліном розмови про начебто фальсифікацію отруєння опозиціонера Олексія Навального.

Про це повідомив речник Путіна Дмитро Пєсков, цитує ТАСС.

«Вони ж (матеріали) учора були передані. Учора, якщо ви звернули увагу, Лукашенко сказав, що вони будуть передані у ФСБ. Напевно ФСБ докладе про передані білоруськими колегами документи, безумовно, не сумніваюся в цьому», – заявив Пєсков.

При цьому він поки не може що-небудь сказати щодо змісту зібраних білорусами матеріалів.

Про нібито докази у неправдивому діагнозі госпіталізованого Навального 3 вересня заявляв Лукашенко. Він стверджував, що розвідці республіки вдалося перехопити телефонну розмовуПольщі та Німеччини, де обговорювали саме це питання. Сам же білоруський глава наголосив, що не вірить у версію отруєння Навального.

Отруєння Олексія Навального: що відомо

  • Навальному стало погано в літаку, на якому той летів до Томська. Через що повітряне судно екстрено посадили в аеропорту Омська. У штабі Навального припускають, що Олексія отруїли чимось, підмішаним в чай.
  • У ЗМІ повідомили, що Навального могли отруїти оксибутиратом натрію, який викликає галюцинації, неспокій, сплутаність свідомості та патологічне мислення.
  • 21 серпня у штабі Навального з посиланням на транспорту поліцію заявили про виявлення в організмі політика небезпечної речовини. Проте у лікарні Омська цю інформацію одразу ж заперечили. 
  • Політика евакуювализ лікарні Омська 22 серпня. Нині він перебуває в німецькій клініці. 24 серпня у Німеччині підтвердили отруєння опозиціонера.
  • 2 вересня стало відомо, що експерти з лабораторії бундесверу в організмі Навального виявили сліди отрутиз групи «Новачок».

Читайте останні новини України та світу на каналі УНІАН в Telegram

Автор: Яна Ставська

Джерело матеріала
loader
loader