ЄС не збирається накладати санкції особисто на Лукашенка - Die Welt
ЄС не збирається накладати санкції особисто на Лукашенка - Die Welt

ЄС не збирається накладати санкції особисто на Лукашенка - Die Welt

Низка європейських країн нібито виступає проти того, аби ввести санкції проти Олександра Лукашенка через скандальні президентські вибори.

Про це пише німецька газета Die Welt із посиланням на свої дипломатичні джерела.

Стверджується, що Німеччина, Франція та Італія не підтримують такі санкції, водночас на них наполягають країни Балтії та Польща.

Німецька та французька влада вважає, у разі запровадження санкцій проти Лукашенка діалог з Мінськом повністю припиниться.

Формально країни Євросоюзу ще не голосували щодо включення Лукашенко до санкційного списку, але переговори про це завершилися "однозначно", кажуть джерела видання.

  • Євросоюз не визнає результати виборів у Білорусі. Там засуджують фальсифікації, а також насильство силовиків, що супроводжувало мирні протести після виборів. Там збираються запровадити санкції проти відповідальних за це чиновників.
  • Латвія, Литва та Естоніяввели персональні санкції проти Олександра Лукашенка та ще 29 білоруських чиновників.

Відео Білорусь введе зустрічні санкції для посадовців з Балтійських країн

Інформацію про затримання підтвердили дружини телевізійників і оприлюднили відео арешту. Раніше Дмитра Кохна та Дениса Дудинського за свою публічну позицію звільнили з телеканалів. Нині обох чоловіків - за попередніми даними - тримають у  сумнозвісному ізоляторі на вулиці Окрестіна. Водночас МВС Білорусі повідомило про затримання ще 24-ьох людей. Напереодні у Білорусі увесь день тривали суди над затриманими 1 вересня – вироки від 5 до 20 діб арешту та штрафи отримали кілька десятків людей. Тим часом Олександр Лукашенко узявся за кадрові перестановки. Детальніше – у сюжеті.    

Білорусь введе зустрічні санкції для посадовців з Балтійських країн
Джерело матеріала
loader
loader