В Іспанії посилюють обмеження на масові заходи через погіршення ситуації з COVID-19
В Іспанії посилюють обмеження на масові заходи через погіршення ситуації з COVID-19

В Іспанії посилюють обмеження на масові заходи через погіршення ситуації з COVID-19

У Мадриді вирішили посилити карантинні обмеження. У переважній більшості вони стосуються проведення масових заходів. Нові правила набувають чинності вже за два дні, тобто з 7 вересня.

Причиною посилення обмежень стала погіршення епідеміологічної ситуації з COVID-19 у Мадриді. Про це повідомляє El Pais.

Що зміниться з 7 вересня в Іспанії

У Мадриді повертають обмеження на кількість учасників таких заходів, як:

  • меси,
  • весілля,
  • хрестини,
  • похорони.

У залах крематоріїв тепер дозволено збирати не більше 25 осіб, а під час церемоній надворі – не більше 50. На весіллях та інших святкових заходах кількість учасників має бути не більше 60% місткості залів. При цьому заборонені коктейлі, зібрання біля бару і танці – споживати їжу і напої можна тільки сидячи.

Уряд планує переглядати обмеження кожні 15 днів.

Коронавірус в Італії: головне

  • Мадрид зараз на першому місці серед автономних регіонів Іспанії за кількістю нових заражень (лише за останню добу — 2 859 нових випадків) та госпіталізацій, а також серед перших – за кількістю померлих хворих минулого тижня (73).
  • Ситуація в Іспанії загалом продовжує погіршуватися. Третій день поспіль приріст нових хворих перевищує 8 тисяч, а вчорашній показник наблизився до 9 000. Востаннє такі цифри фіксували на піку епідемії в середині березня.
  • Навесні 2020 року Іспанія була деякий час найбільш ураженою коронавірусом країною Європи. Всього за час епідемії в Іспанії виявили приблизно 500 тисяч випадків зараження, понад 29 тисяч осіб померло.
Теги за темою
Коронавірус Іспанія Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader