Через отруєння Навального посол України закликав Німеччину до ембарго на імпорт газу та нафти з Росії
Через отруєння Навального посол України закликав Німеччину до ембарго на імпорт газу та нафти з Росії

Через отруєння Навального посол України закликав Німеччину до ембарго на імпорт газу та нафти з Росії

Посол України в Німеччині Андрій Мельник закликав до жорсткої реакції на Росію через отруєння опозиціонера Олексія Навального. Так, він вимагає ввести тримісячне ембарго (торговельно-економічні обмеження) на постачання нафти та газу з РФ. 

Таку заяву Мельник зробив в інтер'ю агентству dpa 6 вересня, повідомляє DW. 

"Настав нарешті час здивувати господаря Кремля рішучою відповіддю", - закликав Мельник. На його думку, вимоги деяких німецьких політиків про зупинку "Північного потоку-2" недостатньо. Він також пропонує призупинити усі європейські інвестиції в економіку Росії. 

"Підступний замах на отруєння Навального за допомогою хімічної зброї масового ураження - це не тільки неприхована загроза смерті всім критикам Путіна. Це удар в обличчя канцлера, федерального уряду і німецької громадськості, які були свідомо принижені", - зазначив дипломат.

Нагадаємо:

Канцлерка ФРН Ангела Меркель назвала тривожною інформацію німецьких фахівців про отруєння Навального речовиною з групи "Новічок". За її словами, зараз Німеччина інформує своїх партнерів по НАТО та ЄС про результати розслідування отруєння Навального, аби визначитися зі спільною реакцією.

Водночас глава МЗС Німеччини Гайко Маас заявив, що очікує від Росії проведення розслідування отруєння опозиціонера Олексія Навального, і попередив, що, якщо найближчими днями росіяни так і не матимуть роз'яснень, то йому з партнерами доведеться "обговорити відповідь".

Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн закликає покарати винних у причетності до отруєння російського опозиціонера Олексія Навального. Сам інцидент вона вважає" підлим".

Відео ЄС та НАТО різко засудили отруєння Олексія Навального

Європейський Союз та НАТО різко засудили отруєння Олексія Навального. Використання хімічної зброї - неприпустиме і є порушенням міжнародного права - заявили в керівництві ЄС. А НАТО проведе консультації щодо наслідків отруєння. В Німеччині, тим часом, заговорили про зупинку будівництва газогону "Північний потік-2" через отруєння Навального. Подробиці – у прямому включенні.

ЄС та НАТО різко засудили отруєння Олексія Навального
Джерело матеріала
loader
loader