В Японії оголосили масштабну евакуацію через потужний тайфун
В Японії оголосили масштабну евакуацію через потужний тайфун

В Японії оголосили масштабну евакуацію через потужний тайфун

На південному заході Японії понад 1,6 млн осіб отримали наказ про негайну евакуацію через тайфун "Хайшен". 

Про це повідомляє телеканал NHK.

Станом на 8.30 (2:30 за Києвом) понеділка накази про евакуацію були віддані префектурах Фукуока, Сага, Нагасакі, Кумамото, Оіта і Кагосіма. Ще майже 6 млн осіб в 11 префектурах Японії отримали аналогічні накази.

Чиновники попереджають про проливні дощі, сильний вітер і високі хвилі, які принесе тайфун.

Метеорологи повідомляють, що о 6 годині ранку в понеділок "Хайшен" перебував у морі в 40 км на північний захід від міста Цусіма (префектура Нагасакі). Сила вітру в центрі становить 40 метрів за секунду, при поривах - до 60 метрів за секунду.

Зараз фахівці оцінюють його силу як "надзвичайно потужну". Нині щонайменше 24 людини на острові Кюсю отримали поранення. Без світла залишаються 464 тис. домогосподарств в регіоні Кюсю і 47 тис. 900 в префектурі Ямагуті.

Нагадаємо, 1 вересня повідомлялося, що потужний тайфун пронісся півднем Японії. 

3 вересня стало відомо, що японська берегова охорона шукає зникле 134 метрове вантажне судно Gulf Livestock 1, на борту якого були 43 моряки і 5800 голів великої рогатої худоби. Корабель потрапив у тайфун "Мейсак".

6 вересня повідомили, що через погодні умови судно перестали шукати.

Відео Катастрофа в Японії: в країні вирує потужний тайфун

Катастрофа в Японії: в країні вирує потужний тайфун. Без найменшого шансу підняти літаки в небо. Людям не радять зайвий раз виходити на вулицю. Ті, хто піддався паніці та помчав до найближчих аеропортів, тепер ховаються у готелях. Шторм скасував усі рейси. Усі деталі негоди, дивіться у сюжеті. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Катастрофа в Японії: в країні вирує потужний тайфун
Джерело матеріала
loader
loader