Україна вимагає від РФ вплинути на провокативні дії НЗФ на Донбасі
Україна вимагає від РФ вплинути на провокативні дії НЗФ на Донбасі

Україна вимагає від РФ вплинути на провокативні дії НЗФ на Донбасі

Україна розцінює обстріли на Донбасі з боку окупаційних військ в неділю як два окремі випадки й вимагає від Росії втрутитися у ситуацію та вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях.

Про йдеться у коментарі Офісу Президента "Укрінформу".

У ОП повідомили: "Україна вивчила уважно обидва обстріли і розцінює їх як два окремі відмінні випадки, вчинені з провокаційною метою.

Ми вимагаємо від Росії втрутитися у ситуацію та вплинути на провокаційну поведінку незаконних збройних формувань у Донецькій та Луганській областях з метою збереження режиму припинення вогню".

В ОП нагадали, що впродовж 41 дня режиму всеосяжного та сталого припинення вогню не було жодної бойової втрати серед українських військових.

"Україна не відступає від позиції досягнення миру і виконує усі домовленості, досягнуті 22 липня щодо режиму припинення вогню, що доведено СММ ОБСЄ.

Однак, за потреби, українські військові захищатимуть суверенітет, територіальну цілісність та життя українських громадян, своєчасно та рішуче реагуючи на активність противника", – йдеться у коментарі ОП.

Про це Кулеба повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Джерело матеріала
loader
loader