Ізраїль ввів комендантську годину і жорсткі обмеження у десятках містах через коронавірус
Ізраїль ввів комендантську годину і жорсткі обмеження у десятках містах через коронавірус

Ізраїль ввів комендантську годину і жорсткі обмеження у десятках містах через коронавірус

В Ізраїлі, де стрімко шириться коронавірус, росте кількість хворих і померлих, під тиском суспільства вирішили не вводити жорсткий карантин, але запроваджують в "червоних" містах Ізраїлю комендантську годину і окремі обмеження.

Таке рішення увечері 6 вересня прийняла міністерська комісія після цілого дня запеклих суперечок.

В останній момент під тиском ультраортодоксальних міністрів і мерів повний карантин для червоних міст замінили на нічні обмеження - для більш широкого списку населених пунктів. Комендантська година почне діяти вже сьогодні, 7 вересня, ввечері, з 19.00.

Як це буде виглядати:

♦ З 19:00 до 5:00: громадянам не можна буде віддалятися від будинку на відстань понад 500 метрів. Виняток буде зроблено для виходу за продуктами або медикаментами.
♦ Торгівля і бізнес будуть працювати лише до 19:00, окрім аптек, магазинів продуктів і товарів першої необхідності.
♦ Система освіти буде закрита, крім дитячих садів і спеціальної освіти.
♦ Вдень рух всередині міст не буде обмежуватися.
♦ В'їзд і виїзд з міст не закриють.

Незалежно від часу доби заборонені масові зібрання більше 10 людей в закритому приміщенні і більше 20 на відкритих просторах.

І хоча спершу список міст, у яких мали б запрацювати такі обмеження, містив 80 міст, урядовцям вдалося досягнути компромісу і зійтися на 40.  Що це за міста сьогодні в ході телефонної наради міністри остаточно визначаться. 

Такі обмеження гостро сприймаються суспільством, особливо у низці ультраортодоксів, адже в Ізраїлі активно готуються до відзначення чи не найбільшого релігійного свята Рош га-Шана. 

Зараз у країні налічується 26 683 носія вірусу. У важкому стані 447 пацієнтів, з них 127 підключені до апаратури для штучної вентиляції легенів. Ще 164 класифікуються як "середні", інші - хворіють в легкій або взагалі безсимптомній формі. Загальна кількість померлих від коронавірусу в Ізраїлі за час епідемії, досягло 1012. Нагадаємо, що кількість населення Ізраїлю не перевищує 9 мільйонів людей. 

Джерело матеріала
loader
loader