Справу Стерненка розглядатимуть таки в Одесі
Справу Стерненка розглядатимуть таки в Одесі

Справу Стерненка розглядатимуть таки в Одесі

Верховний суд не дозволив перенести розгляд справи Сергія Стерненка з Одеси в Київ. Раніше в Одесі на активіста напали вже вчетверте. Після цього його захист додав нове клопотання щодо повернення розгляду справи у столицю.

Місце розгляду справи Стерненка не змінять, про це активіст заявив у телеграмі.

Верховний Суд лишає моє судилище там, де всім керує замовник нападів на мене. Там, де на мене напали прямо перед першим же засіданням,
– написав Стерненко.

Справу розглядатимуть в Одесі, а не в Києві, як просили адвокати активіста після чергового нападу на нього.

До слова, за зміну міста виступали чимало активістів. 1 вересня вони пікетували Верховний Суд.

Справа Сергія Стерненка: що треба знати

  • У 2018 році на Стерненка напали тричі. Вперше його побили битами. Правоохоронці винних не знайшли. Активіст попросив державну охорону, проте йому відмовили. Під час другого нападу в Стерненка вистрілили з пістолета. Куля була гумовою і активіст вижив.
  • Згодом стався третій напад. Стерненко зміг відбитись від нападників. Однак він смертельно поранив одного зі зловмисників. Поліція стала на захист нападників, а Стерненку висунули підозру в умисному вбивстві.
  • 15 червня 2018 року суд обрав Стерненку запобіжний захід у вигляді 60 діб домашнього арешту. Однак наступного дня суд змінив місто перебування активіста з Одеси на Київ.
  • Стерненко подав апеляцію. Проте апеляційний суд залишив попереднє рішення. А саме – 60 діб домашнього арешту.
  • Напади на Стерненка продовжуються. 31 серпня 2020 року відбувся черговий. Двоє хлопців намагались облити його невідомою речовиною під судом в Одесі. Стерненко оприлюднив фото нападників.
  • Адвокати Стерненка вимагають розслідування одеського нападу. 
Теги за темою
Новини України Київ Одеса Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader