Ізраїль направить до Умані своїх правоохоронців
Ізраїль направить до Умані своїх правоохоронців

Ізраїль направить до Умані своїх правоохоронців

Ізраїль направить до України своїх поліцейських. Вони допомагатимуть українським правоохоронцям під час святкування Рош га-Шана в Умані.

Про це 8 вересня повідомив заступник міністра закордонних справ України Євген Єнін у Facebook.

"Сьогодні уряд Ізраїлю підтвердив МЗС України готовність направлення шести представників ізраїльської поліції для надання допомоги українським колегам в місцях перебування громадян Держави Ізраїль в Умані у відповідь на запит Національної поліції України", - написав він.

Нагадаємо, цього року Рош га-Шана святкується від 18 до 20 вересня. Щороку до Умані приїздять тисячі хасидів, які вважають своїм обов'язком хоча б раз в житті відвідати могилу свого духовного лідера Цадика Нахмана. 

Через пандемію коронавірусу цьогоріч для святкування єврейського нового року Рош га-Шана до Умані прибуде близько трьох тисяч паломників. 

Відео Як уманці не пускали хасидів до міста – Секретні матеріали

Сотні паломників, які приїхали на святкування єврейського нового року, опинилися заблокованими в аеропортах Києва та Одеси. Напередодні своїм рішенням Кабмін закрив кордони для іноземців до кінця вересня. В результаті ті, хто не встиг вийти з транзитної зони сплять просто на підлозі. Люди без води та їжі чекають на рішення. За попередньою інформацією, всі паломники були змушенні повернутися додому. Тому ми вирішили відправитися у серце самих подій, а саме до Умані. Повні випуски дивіться на 1+1 video

Як уманці не пускали хасидів до міста – Секретні матеріали
Секретні матеріали
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader