Через отруєння Навального: Франція скасувала важливу зустріч з російськими міністрами
Через отруєння Навального: Франція скасувала важливу зустріч з російськими міністрами

Через отруєння Навального: Франція скасувала важливу зустріч з російськими міністрами

У МЗС Франції перенесли на невизначений термін засідання спільної з Росією Ради співробітництва з питань безпеки. Імовірно, це сталося через скандал з отруєнням російського опозиціонера Олексія Навального.

Цю інформацію підтвердила представниця МЗС Франції Аньєс фон дер Мюль, повідомляє Deutsche Welle.

Засідання було заплановано на 14 вересня. Нову дату французи не запропонували. Деталей щодо причин скасування двосторонньої зустрічі в МЗС Франції не назвали.

Як лідери Євросоюзу реагують на отруєння Навального

  • Канцлерка Німеччини Ангела Меркель заявила, що Євросоюз має виробити спільну відповідь на отруєння російського опозиціонера Олексія Навального.
  • Голова комітету Бундестагу з питань зовнішньої політики Норберт Реттген додав, що Німеччина та Франція повинні припинити діяти поодинці у відносинах з Росією. Політик закликав Францію більше не покладатися на двостороннє стратегічне партнерство з Росією, а Німеччину, яка раніше схвалила будівництво газопроводу "Північний потік – 2", відмовитися від нього.

Отруєння Олексія Навального: що треба знати

  • 20 серпня російський опозиціонер летів з Томська до Москви, у літаку йому стало погано. Після екстреної посадки в Омську політика госпіталізували, він впав у кому.
  • Російські медики заявляли, що отрути не знайшли в аналізах Навального.
  • Згодом політика перевезли на лікування у німецьку клініку "Шаріте". 2 вересня там заявили, що Навального отруїли речовиною з групи "Новачок".
  • Зараз Олексій Навальний у стабільному стані, його вивели з коми, він реагує на оточення. Однак говорити про те, наскільки сильно отруєння вплинуло на організм – наразі зарано.
Теги за темою
Росія Євросоюз Новини політики Емал Набі
Джерело матеріала
Згадувані персони
loader
loader