Посол РФ подарував Лукашенку карту білоруських губерній у складі Російської імперії
Посол РФ подарував Лукашенку карту білоруських губерній у складі Російської імперії

Посол РФ подарував Лукашенку карту білоруських губерній у складі Російської імперії

Олександр Лукашенка в подарунок від російського посла в Білорусі Дмитра Мезенцева отримав історичну карту білоруських губерній 19 століття, коли вони були у складі Російської імперії. За словами посла, "це відповідь усім тим, хто"дивиться" інакше". 

Про це повідомляє "БелТА" та Telegram-канал "Пул Першого".

Посол Росії вирішив привітати Лукашенка з минулим днем народження і подарував книгу з топографічними картами Вітебської Гродненської, Мінської та Могилевської губерній у складі Російської імперії. Це перший примірник факсимільного видання 1866 року.

Вручивши подарунок, Мезенцев сказав:  "Це ще одне підтвердження справедливості кордонів Білорусі, зокрема і відповідь всім тим, хто дивиться по-іншому".

Зазначимо, на зустрічі з послом 10 вересня Лукашенко також додав, що останніми днями, а то й тижнями, "вдалося значно просунутися у вирішенні проблем і задач, які назбиралися між Білорусю та Росією".

"Звісно, найближчим часом ми зустрінемося з президентом Росії і, напевно, поставимо жирну крапку в реалізації цих відносин і домовленостей, щоб рухатися далі. Звичайно, ще буде багато питань, вони завжди будуть. Коли йде співпраця, з'являється чимало запитань, їх, звичайно, треба вирішувати ", - зазначив Лукашенко. 

Нагадаємо:

  • Олександр Лукашенко 14 вересня відвідає Москву. Там він має зустрітися з президентом РФ Володимиром Путіним.
  • Про те, на які кроки готовий Лукашенко, щоб втриматися у президентському кріслі, та яку користь у цьому шукає Росія читайте у матеріалі ТСН.ua.
Джерело матеріала
loader
loader