Опозиціонерку Колесникову перевели до СІЗО "Жодіно"
Опозиціонерку Колесникову перевели до СІЗО "Жодіно"

Опозиціонерку Колесникову перевели до СІЗО "Жодіно"

Опозиціонерку та членкиню Координаційної ради Білорусі Марію Колеснікову перевели до СІЗО "Жодіно". Раніше жінку затримали силовики та намагалися силою вивезти в Україну.

Відповідну інформацію повідомили у штабі колишнього претендента на пост президента Білорусі Віктора Бабарика, передає телеграм-канал TUT.BY новости.

У штабі підкреслили, що Колесникову перевезли до іншого СІЗО без пояснення причин. Раніше вона перебувала у мінському слідчому ізоляторі. 

Наразі, за даними штабу, Колесникова перебуває у СІЗО "Жодіно", що розташоване за 54 кілометри від білоруської столиці.

СІЗО "Жодіно", де перебуває Колесникова: карта

Зазначимо, що це може бути пов'язане із запланованим у Мінську жіночим маршем "Подруга за подругу". Мета маршу – підтримка репресованих білорусок.

Жорстке затримання Колесникової

  • 8 вересня 2020 року стало відомо про зникнення члена президії Координаційної ради Марії Колесникової, прессекретаря Антона Родненкова та виконавчого секретаря Івана Кравцова.
  • Згодом виявилось, що Кравцов та Родненков перетнули білорусько-український кордон. Колесникова порвала свій паспорт, тому її не змогли депортувати.
  • У Києві Родненков та Кравцов розповіли, що їхній приїзд до України був примусовим. Обом погрожували відкриттям кримінальних справ.
  • Колесникова спочатку перебувала в Мозирському прикордонному загоні, після цього її перевели в СІЗО у Мінську. Зараз опозиціонерку утримують у СІЗО "Жодіно".
  • Її звинувачують у спробі "незаконного захоплення влади".
Теги за темою
Білорусь Кримінал Протести в Білорусі СІЗО Альона Захарова
Джерело матеріала
loader
loader