Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео
Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео

Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео

Білоруси продовжують протестувати проти несправедливих виборів президента та насилля зі сторони силовиків. Студенти формують ланцюги солідарності, страйкують підприємства. Триває це вже понад місяць. Сьогодні на Марш в білоруських містах вийшли жінки. Їх намагалися затримати правоохоронці.

Про те, що відбувалося впродовж 35-го дня масових протестів у Білорусі, читайте у матеріалі 24 каналу.

Марш жінок

У Мінську розпочався традиційний жіночий марш. Близько 15:00 жінки вишикувалися в колону і почали аплодувати, після чого з'явилися силовики в балаклавах. Жінки оточили їх і намагалися зняти балаклави, але до силовиків прибуло підкріплення.

Згодом учасниць протесту почалися затримання. Кількох жінок заштовхали в мікроавтобус, інші учасниці заблокували його і не давали проїхати.

Дивіться відео, як жінки блокують мікроавтобуси силовиків:

Біля 15:20 на площі Свободи майже не залишилося учасниць маршу. Автозаки почали роз'їжджатися. Дівчата проводжали їх криками "Ганьба!".

Дивіться відео затримання жінок у Мінську: 

Жінки намагаються зняти балаклави з силовиків: відео

 

Марш жінок у Мінську / Фото TUT.by

Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 1 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 2 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 3 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 4 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 5 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 6 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 7 Марш жінок і перші затримання: що відбувається в Білорусі 12 вересня – фото, відео - Фото 8

Новина доповнюється

Протести в Білорусі: основне

  • 9 серпня у країні відбулися президентські вибори. За офіційними даними ЦВК, перемогу на них здобув Олександр Лукашенко. Однак дані неофіційних екзит-полів свідчать, що перемогла його головна опонентка: опозиціонерка Світлана Тихановська.
  • Білоруси не погодилися з результатами виборів. По всій країні спалахнули мирні протести. Мітингувальників ОМОНівці розганяли гумовими кулями та світло-шумовими гранатами.
  • Від 11 серпня у країні триває загальнонаціональний страйк.
Теги за темою
Білорусь Новини політики Протести в Білорусі Мінськ Емал Набі
Джерело матеріала
loader
loader