Винищувачі Британії перехопили російські літаки поблизу узбережжя Шотландії
Винищувачі Британії перехопили російські літаки поблизу узбережжя Шотландії

Винищувачі Британії перехопили російські літаки поблизу узбережжя Шотландії

Британські винищувачі перехопили два літаки РФ поблизу берегів Шотландії. Typhoons запустили після того, як російські Ту-142 увійшли в контрольовану Британією зону міжнародного повітряного простору.

Винищувачі типу RAF Typhoon перехопили два російські літаки біля узбережжя Шотландії, повідомляє Independent.

За їхніми даними, винищувачі почали діяти після того, як російські Ту-142 увійшли в зону міжнародного повітряного простору, контрольовану Сполученим Королівством.

У Міноборони Британії зазначили, що російські літаки ідентифікували як літаки морської розвідки та протичовнової оборони.

Що відомо про попередні схожі випадки

  • У НАТО повідомили, що у 2019 році перехоплювали російські літаки в європейському повітряному просторі майже 300 разів.
  • Наприкінці серпня американські військово-повітряні сили перехопили 6 російських військових літаків поблизу узбережжя Аляски. Російська авіація наблизилась на 50 морських миль до берега Аляски та приблизно 5 годин перебувала у міжнародному повітряному просторі.

Як відбувається перехоплення літака супротивника?

Це зближення літака-перехоплювача з літаком-порушником. Як правило, здійснюється для того, щоб ідентифікувати літак, повідомити екіпажу про порушення і вивести його за межі контрольованої літаком-перехоплювачем зони.
Теги за темою
Росія НАТО Великобританія авіація Наталія Пристанська
Джерело матеріала
loader
loader