У жителя Черкаської області вилучили літак, на якому він перевозив контрабандні цигарки
У жителя Черкаської області вилучили літак, на якому він перевозив контрабандні цигарки

У жителя Черкаської області вилучили літак, на якому він перевозив контрабандні цигарки

У селі Хлистунівка Черкаської області чоловік займався контрабандою цигарок. Він в межах області порушував кордон з Румунією на надлегкому літаку типу "Zenith" без бортового номера.

Про це у неділю, 13 вересня, повідомляє пресслужба Державної прикордонної служби України.

Пілота-контрабандиста виявили у суботу, 12 вересня, під час проведення комплексу оперативних заходів, спрямованих на недопущення переміщення тютюнової контрабанди.

"Завдяки проведеній оперативній роботі охоронці кордону встановили злітно-посадковий майданчик, з якого здійснював незаконні польоти "повітряний контрабандист". Чоловік якраз повернувся з Буковини, де в ніч проти 12 вересня 4 рази залітав у повітряний простір сусідньої країни, з метою переміщення тютюнових виробів", - йдеться в повідомленні.

Чоловіка затримали. Всі факти протиправних дій пілота прикордонники задокументували за допомогою стаціонарного тепловізора на базі автомобіля "Volkswagen" та приладів для нічного спостереження.

Як зазначається, в діях пілота вбачаються ознаки злочину, передбаченого ст. 334 "Порушення правил міжнародних польотів" Кримінального кодексу України. Тривають слідчі дії.

Нагадаємо, що в Одеській області прикордонники зупинили вантаж незадекларованих цигарок на суму майже 23 мільйони гривень.

Відео У Сумській області розбився літак, який обробляв поля хімікатами

У Сумській області розбився літак, пілот загинув. Це сталося вранці поблизу села Дяківка під час обробки полів хімікатами. Правоохоронці припускають - легкомоторний літак міг зачепитися за високовольтні лінії електропередач. Упав на соняшникове поле і загорівся. Пілот з машини, яка палала, вибратися не зміг. За даними поліції, йому 69 років , він з Одеської області. Причину трощі з'ясовують експерти.  

У Сумській області розбився літак, який обробляв поля хімікатами
Джерело матеріала
loader
loader