ОБСЄ зафіксувала порушення з боку бойовиків у Луганській області
ОБСЄ зафіксувала порушення з боку бойовиків у Луганській області

ОБСЄ зафіксувала порушення з боку бойовиків у Луганській області

На окупованій частині Донбасу безпілотник Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ зафіксував порушення з боку російських найманців. Це пряме порушення режиму повного припинення вогню від 22 серпня та Мінських домовленостей. 

Про це у неділю, 13 вересня, повідомляє пресслужба штабу операції Об'єднаних сил.

"За даними звіту СММ ОБСЄ, опублікованого 12 вересня 2020 року, під час виконання спостережного польоту БПЛА СММ ОБСЄ на непідконтрольній уряду України території були зафіксовані порушення з боку російсько-окупаційних військ", - йдеться в повідомленні.

Так, 10 вересня в полі поблизу населеного пункту Калинове-Борщувате Луганської області зафіксовані два продовження наявних траншей (завдовжки 180 метрів і 200 метрів).

"Українська сторона СЦКК наголошує, що такі факти чітко вказують на порушення Мінських угод та досягнутих 22 липня 2020 року в межах Тристоронньої контактної групи домовленостей щодо заходів із посилення режиму припинення вогню, зокрема п. 1 про заборону на наступальні та розвідувально-диверсійні дії", - зазначається в повідомленні.

В штабі ООС наголошують, що збройні формування РФ й надалі використовують практику систематичного невиконання режиму припинення вогню та вкотре облаштовують фортифікаційні споруди, водночас "відкрито нехтуючи наданими гарантіями безпеки".

Нагадаємо, що у Донецькій області на Світлодарській дузі бойовики, усупереч домовленостям, лаштують нові вогневі позиції. Українські бійці відзняли десятки коротких відео, як ті, вже не криючись, будують укріплення. Бойовики взагалі не ховаються, бо знають, що українські військові стріляти не будуть.

Відео Ситуація на Сході: бойовики підтягують важке озброєння і не дають працювати місії ОБСЄ

Бойовики на Донбасі підтягують до лінії розмежування важке озброєння. Безпілотники ОБСЄ зафіксували ворожі танки, гаубиці та зенітні ракетні комплекси - і у Донецькій, і у Луганській області. Це при тому, що все це важке озброєння мали відвести від лінії розмежування згідно із домовленостями. В той же час українські прикордонники повідомляють - місія ОБСЄ не може виконувати патрулювання, через те, що бойовики постійно чинять перепони та видумують причини, аби не пустити представників місії через пункт перетину.  

Ситуація на Сході: бойовики підтягують важке озброєння і не дають працювати місії ОБСЄ
Джерело матеріала
loader
loader