Папа Римський Франциск закликав владу прислухатися до голосу протестувальників в світі
Папа Римський Франциск закликав владу прислухатися до голосу протестувальників в світі

Папа Римський Франциск закликав владу прислухатися до голосу протестувальників в світі

Папа Римський Франциск звернув увагу на акції протесту, які спостерігається в багатьох частинах світу, і закликав владу забезпечити повну повагу прав людини і громадянських свобод. Раніше він відреагував на масштабні протести в Білорусі.

Про це інформує Радіо Ватикан.

Франциск додав, що численні народні протести висловлюють стурбованість громадянського суспільства, яка зростає, особливо в критичній політичній і соціальній ситуації.

Також він закликав демонстрантів мирно говорити про свої проблеми, не піддаючись спокусі агресії і насильства, а владу "прислухатися до голосу своїх співгромадян і задовольнити їх законні сподівання, забезпечуючи повну повагу прав людини і громадянських свобод".

Понтифік закликав церковну громаду країн, що протестують, під керівництвом своїх пасторів завжди працювати для діалогу, примирення і прощення.

Читайте також:

  • Папа Римський покинув Ватикан, щоб помолитися про закінчення пандемії коронавірусу.
  • Папа Римський провів першу за час карантину месу.
  • Папа Римський клопоче про звільнення засудженого нацгвардійця Віталія Марківа.

Відео Революція тижня: Папа Римський назвав їжу і секс задоволенням від Бога

Справжню революцію цього тижня влаштував Папа Римський. Їжу і секс він назвав зовсім не гріхом, як твердили століттями, а задоволенням від Бога. "Воно не католицьке, не християнське, ні будь-яке ще – просто божественне... Насолода від їжі і сексу йде від Бога", – це дослівна цитата з інтерв'ю італійському письменнику Карлу Петріні. На думку понтифіка, ці життєві потреби даремно засуджувала церква в минулому.

Революція тижня: Папа Римський назвав їжу і секс задоволенням від Бога
Джерело матеріала
loader
loader